Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kitiltják a beerbike-okat a városközpontból
2016. június 29.

Amszterdamnak elege lett a sörbringákból, a lakosság aláírásgyűjtést szervezett, az önkormányzat támogatja őket.
"Rettentő jelenségnek tartjuk a beerbike-ot. Bosszúságot okoz. Gyakran vannak tele legény- és leánybúcsús csoportokkal, meztelen férfiakkal vagy felfújható péniszt viselő nőkkel. Az embereknek menekülnie kell, amikor egy sörbringa üvöltöző emberekkel lerobog az egyik hídról. Egy nagy élményparkká vált a város" - idézi a hírt közlő Citylab Els Iping-et a Belső Amszterdam Barátai Szövetség elnökének holland rádióban elhangzó nyilatkozatát.

A sörbringa túrák üzemeltetői megrettenve a városvezetés által is támogatott lakossági tiltakozástól bevezetnék, hogy 30 liter helyett csupán 20 liter sört tankolnak a fedélzetre, lejjebb halkítják a muzsikát és fix útvonalakon közlekednek, de minden hiába, Amszterdam döntött: 2017-től a belvárosban nincs sörbringázás, a bringáról leugorva utcasarokra pisilés, uram bocsá' hányás.

Ha a külvárosban engedik is a városnézés ilyen formáját, túl népszerű biztos nem lesz. Kevésbé mókás külvárosi buszgarázsok közt tekeregni, mint a Rijksmuseum előtt a járókelőkre pucér feneket villantani - véli a cikk szerzője.

forrás: www.turizmusonline.hu , szerző: Citylab , további info: http://www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Amszterdam
Hollandia