Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Minipivovar U Fleků (Křemencova 11., Praha 1)
2015. december 21.

Prága legrégebbi működő sörfőzdéjében, a magyarok által is jól ismert U Flekůban több mint ötszáz éve fogadják a vendégeket, és főzik a sört. A 13 Balling-fokos, sűrű, fekete ászoksör 1843 óta készül változatlan recept szerint. A Fleků nem csak a legrégebbi, de talán a legnagyobb sörözője is a cseh fővárosnak annak minden előnyével és hátrányával. Nyolc termében nyolcszázan férnek el, és még vagy négyszázan a kerthelyiségben.

Sajnálatos módon a söröző az elmúlt másfél évtized során kifejezetten elturistásodott, dél-koreai, japán, orosz stb. csoportok váltják egymást félórás turnusokban, és akkor még nem ejtettünk szót az olasz, angol és német tinédzserek csapatairól. Ezzel együtt a Flekůba mindenkinek el kell menni legalább egyszer, megcsodálni magát az épületet, megnézni a sörfőző múzeumot, és megkóstolni az egyedülálló sört, még ha nem is a legolcsóbbak közé tartozik Prágában.

Legutóbb 59 koronát kértek négy deciért. Enni, ha lehet ne itt egyenek, mert ugyan nem főznek rosszul, de az áraik valamivel felül múlják az átlagos bécsi árszínvonalat. És még egy jó tanács: a szívélyesen (vagy inkább erőszakosan) kínált Becherovkát határozottan utasítsák vissza, másutt kettőt, esetleg hármat is kapnak ugyanezért a pénzért.

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Prága
Csehország