Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Közeledik a Karácsony? - Irány a Városliget!
2014. november 26.

Bár hó még nincsen, Budapest készen áll a Karácsonyra. A város épületei gyönyörű fényekbe bújtak, megjelentek a karácsonyi árusok, és megnyitotta kapuit a Városligeti Műjégpálya. A város ünnepi hagyományai közül, a városligeti korcsolyázás a legnagyobb múltú, így a jégpálya megnyitása várva várt esemény sokak számára.

A Városligeti Műjégpálya 1870-ben nyílt meg, és eleinte a Városligeti tó egy kis részén működött. Mára már Európa legnagyobb mesterséges szabadtéri jégfelülete, és egyben a kontinens legöregebb ma is működő jégpályája. Az idelátogatók olyan szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint a korcsolyabérlés, a korcsolyaélezés vagy a korcsolyaoktatás. A korcsolyaoktatást leszámítva, a szolgáltatások a jégpálya fűtött főépületében történnek. Érdemes nem otthonfelejteni a diák illetve személyi igazolványokat, mivel így remek kedvezményeket vehetnek igénybe a fiatalok és az idősebbek egyaránt.

A mozgás örömén kívül egyedi esztétikai élményben is részesülhetnek a korcsolyázók. Egyik oldalon a pálya - Lechner Ödön építész által tervezett - főépülete nyújt lenyűgöző látványt, szemben pedig a gótikus, reneszánsz és barokk stílust utánzó épületcsoport; a Vajdahunyad vár kápráztatja el a látogatókat. Feltöltődésként érdemes elszürcsölni egy forralt bort, vagy egy forró teát az épület büféjében. Ez a hatalmas jégpálya tehát ideális úti cél mind a tradíciókedvelőknek, mind a mozgás szerelmeseinek.

Nyitvatartás:
Hétfő - vasárnap 9:00 -13:00 és 17:00 - 21:00

Bővebb információért látogassanak el a http://www.mujegpalya.hu/ oldalra.

szerző: Csekő Bianka

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország