Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Phi Phi szigetek
2014. november 06.

Phi Phi, a hat kis szigetből álló szigetcsoport körülbelül két órányi hajóútra fekszik Phuket szigetétől. Meseszerű öblök, fehér homos strandok, buja trópusi növényzet, színes madarak, rikoltozó majmok és a türkiz vizű tenger várja az ideérkezőt. Nincs reptér, nincsenek utak, hidak csak ösvények és gyalogutak. Az egyetlen lehetőség a paradicsomi szigetek megközelítésére: a hajó. A tenger felől elsőként az ég felé törő mészkősziklák fogadják a látogatót, majd a finom homokos tengerpart, a sziget belsejében pedig a sűrű dzsungel.

A szigetcsoport két fő szigete: Phi Phi Don és a Phi Phi Leh. A nagyrészt mészkő alkotta Phi Phi Don sziget a nagyobb és ez az egyetlen, mely állandó lakossággal rendelkezik. Phi Phi Don a nyugalmat, természetet és a búvárkodást kedvelők szigete. A kisebb Phi Phi Leh szigettel egy földnyelv köti össze.

Phi Phi Leh legnépszerűbb és legnagyobb strandja, a Loh Samah és Maya Bay. Maya Bay lélegzetelállítóan gyönyörű öblét 100 méter magas sziklák veszik körül. Az öböl belsejében fekszik A Part, az a 200 m hosszú selymes, puha fehér homokkal borított szakasz, ahol a The Beach című hollywood-i produkciót forgatták Leonardo DiCaprio főszereplésével. A parton turisták heverésznek, a sekély, smaragdzöld színű vízben pedig fából készült csónakok (Long Tail Boat; jellegzetes fa motoros csónak) tucatjai ringatóznak, mindegyikük orrán színes virágfüzérrel, mely a hajó lelkét jelképezi.

forrás: http://vilagutazo.net , további info: http://http:

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Thaiföld