Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Animációs filmek fesztiválja Stuttgartban
2014. április 02.

A 21. század tagadhatatlanul az animációs filmek aranykora. Nem véletlen, hogy a mesék, a rajzolt karakterek végtelen sokszínűsége és a fantázia határtalan kincsesbányája egy több tízezres közönséget vonzó fesztivált hívott életre Stuttgartban. 2014. április 22.-27. között az animációs ipar képviselőié a főszerep a német városában, idén immár a 21. alkalommal. Lépjen be a mesék birodalmába, repüljön el a tavaszi Stuttgartba az "Új Germanwings" Budapestről naponta induló közvetlen járataival, hogy egy igazán mesés kirándulásban legyen része.

A 21. Animált Film Fesztivál az ehhez kapcsolódó iparágak teljes skálájának legjavával dolgozik: játékok, építészeti megoldások, művészet, design, divat és még sorolhatnánk. A rendezvény 1982-es megalapítása óta nem csak németországi viszonylatban nőtte ki magát a legfontosabb fesztivállá a témában, de nemzetközi színtéren is vezető szerepet tölt be. Tavaly több mint 80 000 embert vonzott az esemény szerte a világból. Azon túl, hogy több mint ezer filmet vetítenek le évről évre minden alkalommal, nem csak a műélvező közönség kap kiemelt figyelmet.

A szakmában dolgozók megmérettetése is központi szerepet tölt be, akik finanszírozási és terjesztési partnerek figyelméért küzdhetnek a rendezvény ideje alatt. Az elnyerhető díjakösszértéke több mint 70 000 Euro, amely önmagában szimbolizálja a jövő animációs filmjeibe vetett hitet és azok töretlen népszerűségét.
A szervezők a gyerekekre is gondoltak: különleges vetítések, számtalan interaktív játékvárja a fesztivál résztvevőit - kicsiket és nagyokat egyaránt - a lehető legszokatlanabb és egyedi helyszíneken, mint például a Mercedes Múzeum, vagy azÁllatkert. Ráadásul a fesztivál évről évre olyan hírességeket vonz Németországba, mint a kultikus SpongyaBob, a Simpson család vagy épp a Gru megálmodója és alkotója.

Merüljön el az animációs filmvilág hőseinek rengetegében: nem kell Disneylandig utazni, hogy bekapcsolódhasson kedvencei történetébe. A naponta induló "Új Germanwings" járataival kevesebb, mint két óra alatt a mesék világába csöppenhet.

forrás: www.germanwings.com , további info: http://www.itfs.de

Kapcsolódó linkek
Stuttgart
Németország