Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A spanyol király nevét viseli az első új festésű Iberia-gép
2013. november 25.

November 21-én mutatták be Madridban, a Barajas nemzetközi repülőtéren az Iberia első új festésmintát viselő repülőgépét, egy vadonatúj Airbus A330-300-ast. A spanyol uralkodó, I. János Károly nevére keresztelt szélestörzsű Airbus jelenti a nyitányát a megújuló Iberiának, amely nemcsak arculatában, hanem szolgáltatásaiban is korszerűsítésére törekszik.

Múlt hét csütörtökön leplezték le Madridban az Iberia legújabb, sorrendben ötödik Airbus A330-300-as (EC-LYF) típusát. A flotta újdonsült büszkeségének meghatározó szerep jutott a spanyol légitársaság történetében, ugyanis azon túlmenően, hogy a király, I. János Károly nevét viseli, maga jeleníti meg elsőként az Iberia idén októberben beharangozot új arculatát.

A szélestörzsű Airbust az ilyenkor szokásos módon vízsugaras köszöntés fogadta, majd a Barajas repülőtér T4 terminálján nagyszabású ünnepség következett, amelyen mintegy 300 fő vett részt, akik az Iberia vezetőségéből, munkatársaiból, a légitársaság üzleti partnereiből, állami tisztségviselőkből és természetesen újságírókból, tudósítókból verbuválódtak.

A rendezvény fénypontja volt, amikor maga János Károly videó-üzenetben szólt a nemzeti légitársasághoz és annak jelenlévő vendégeihez. A spanyol király szerint az új színek továbbra is esszenciáját adják a vállalatnak és az országnak, amelyet az képvisel, majd hozzátette, ugyanakkor olyan modern megjelenést és frissességet is hoznak, amelyekkel még nagyobb optimizmussal tekinthetünk a jövőbe. Meggyőződése továbbá, hogy az új imázs bevezetése a vállalatnál dolgozó emberek tehetségével és kitartó munkájával egész biztosan egy új és fényes korszak kezdetét jelenti az Iberia számára.

Ezek után Antonio Vázquez, az Iberia igazgatótanácsának rövidesen távozó elnöke elmondta, nagyon örömteli számára, hogy utolsó nyilvános szereplése alkalmával nem más, mint az új vállalati arculat bevezetése és egy olyan repülőgép bemutatása jutott szerepéül, amely Őfelsége, a király nevét viseli.

Az Iberia február 15-én vette át a legelső Airbus A330-300-as (EC-LUB) típusát, amely még, a lényegében 1977 óta változatlan festésmintával érkezett Madridba. Spanyolország első számú légitársasága összesen 8 darab vadonatúj A330-300-ast rendelt flottája számára, amelyek a kiöregedett négy-hajtóműves A340-300-asok cseréjét, valamint a fedélzeti szolgáltatás fejlesztését célozzák.

Az A330-ason debütál ugyanis az Iberia új long-haul kabinja, amely ággyá is alakítható business ülésekkel és korszerű fedélzeti szórakoztató rendszerrel várja az üzletin 36, míg a turista osztályon legfeljebb 242 utasát.

Az alábbi videón a gép átvételét láthatjuk Toulouse-ban.



forrás: www.airportal.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Madrid
Spanyolország