Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Bolgár uborkaleves, azaz TARATOR
2013. augusztus 05.

Tökéleletes frissítő és jó másnaposságra is!

Hozzávalok kb. 4 fő részére:
  • fél liter Kiszeló Mljáko, valamelyik itthoni probiotikus joghurttal helyettesíthető, de a sima natúr joghurt is megteszi.
  • fél csomó kapor
  • 1 egész kígyóuborka
  • kevés só
  • maroknyi dió
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • kevés napraforgó vagy olívaolaj


Elkészítés:
Készítsünk ki egy nagyobb leveses tálat. A kigyóuborkát meghámozzuk (ha friss kerti kis uborka van, akkor azt hámozás nélkül is fel lehet használni) és apró kockákra vágva beledobjuk a tálba . A kaprot apróra vágjuk, ha nincs friss a szárított is megteszi. A fokhagymát szétnyomjuk (mennyiség ízlés szerint), a diót nagyobb darabokra aprítjuk.
Mindezeket beledobjuk a tálba és egy picit megsózva összekeverjük az alapanyagokat.
A végén a probiotikus joghurtot felhigítjuk sima csapvízzel, annyira hogy folyékonnyá váljon. Az így kapott folyadékot ráöntjuk a tálba helyezett alapanyagokra.
A végén egy evőkanálnyi napraforgó vagy olívaolajjal (én az extra szűz olívát ajánlanám) öntjük nyakon.
A leves hidegen kíváló ezért rakjuk hűtőbe, vagy ha türelmetlenek vagyunk dobjunk bele egy pár jégkockát. Ajánlatos legalább fél óráig a hűtőben tárolni, hogy az ízek összeérjenek!

Prijaten apetit! Azaz: Jó étvágyat!

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Bulgária