Bolgár uborkaleves, azaz TARATOR
2013. augusztus 05.
Képgaléria - Tarator
Tökéleletes frissítő és jó másnaposságra is!
Hozzávalok kb. 4 fő részére:
Elkészítés:
Készítsünk ki egy nagyobb leveses tálat. A kigyóuborkát meghámozzuk (ha friss kerti kis uborka van, akkor azt hámozás nélkül is fel lehet használni) és apró kockákra vágva beledobjuk a tálba . A kaprot apróra vágjuk, ha nincs friss a szárított is megteszi. A fokhagymát szétnyomjuk (mennyiség ízlés szerint), a diót nagyobb darabokra aprítjuk.
Mindezeket beledobjuk a tálba és egy picit megsózva összekeverjük az alapanyagokat.
A végén a probiotikus joghurtot felhigítjuk sima csapvízzel, annyira hogy folyékonnyá váljon. Az így kapott folyadékot ráöntjuk a tálba helyezett alapanyagokra.
A végén egy evőkanálnyi napraforgó vagy olívaolajjal (én az extra szűz olívát ajánlanám) öntjük nyakon.
A leves hidegen kíváló ezért rakjuk hűtőbe, vagy ha türelmetlenek vagyunk dobjunk bele egy pár jégkockát. Ajánlatos legalább fél óráig a hűtőben tárolni, hogy az ízek összeérjenek!
Prijaten apetit! Azaz: Jó étvágyat!
forrás: www.nagyutazas.hu
Hozzávalok kb. 4 fő részére:
- fél liter Kiszeló Mljáko, valamelyik itthoni probiotikus joghurttal helyettesíthető, de a sima natúr joghurt is megteszi.
- fél csomó kapor
- 1 egész kígyóuborka
- kevés só
- maroknyi dió
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés napraforgó vagy olívaolaj
Elkészítés:
Készítsünk ki egy nagyobb leveses tálat. A kigyóuborkát meghámozzuk (ha friss kerti kis uborka van, akkor azt hámozás nélkül is fel lehet használni) és apró kockákra vágva beledobjuk a tálba . A kaprot apróra vágjuk, ha nincs friss a szárított is megteszi. A fokhagymát szétnyomjuk (mennyiség ízlés szerint), a diót nagyobb darabokra aprítjuk.
Mindezeket beledobjuk a tálba és egy picit megsózva összekeverjük az alapanyagokat.
A végén a probiotikus joghurtot felhigítjuk sima csapvízzel, annyira hogy folyékonnyá váljon. Az így kapott folyadékot ráöntjuk a tálba helyezett alapanyagokra.
A végén egy evőkanálnyi napraforgó vagy olívaolajjal (én az extra szűz olívát ajánlanám) öntjük nyakon.
A leves hidegen kíváló ezért rakjuk hűtőbe, vagy ha türelmetlenek vagyunk dobjunk bele egy pár jégkockát. Ajánlatos legalább fél óráig a hűtőben tárolni, hogy az ízek összeérjenek!
Prijaten apetit! Azaz: Jó étvágyat!
forrás: www.nagyutazas.hu
Kapcsolódó linkek
Ide utaznék! |
Bulgária |
kapcsolódó ország
Bulgária
- Valutaváltó
- Üzemanyagárak
- Iránytű
- EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
- Hasznos információk
- Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
- Utazók sarka
- Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.