Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A kellemes csalódások országa: 6 ok, amiért érdemes Bulgáriába utazni
2013. július 04.

Bulgária jelenlegi turisztikai szlogenje a "kellemes csalódások országa", ami nem is véletlen, hiszen még mindig sokakban egy szocializmusbeli ország képe él a feltörekvő tengerparti országról. Ennek az az előnye, hogy Bulgáriában az árak még mindig sokkal alacsonyabbak, mint más népszerű turista célpontokon, a szolgáltatások színvonala azonban kiváló, hiszen a helyiek mindent megtesznek, hogy megszabaduljanak a sztereotípiáktól. Ha még nem szántad volna el magadat, összegyűjtöttünk 6 okot, amiért érdemes felkeresni Bulgáriát.

1. A rózsák ünnepe
Bulgáriában június 5-e a rózsák napja, ilyenkor Kazanlâkban és Karlovoban minden ezekről a nemes virágokról szól. A városoknak igazi fesztiválhangulata lesz, és a zenés, táncos programok mellett mindenféle rózsákból készült terméket csodálhatunk, és persze vásárolhatunk meg.

2. Aranyhomok
A bolgár Slatni Piassaci, azaz Aranyhomok nevét 4 kilométer hosszan, 100 méteres szélességben finom szemű, aranysárga homokkal borított strandról kapta.
A bolgár tengerpart népszerű turistacélpont, hiszen minden olyan lehetőség és adottság megtalálható itt, ami miatt a mediterrán strandok olyan népszerűek, de Bulgária egyelőre jóval olcsóbb más népszerű úti célokhoz képest.

3. Kő-erdő
A Kő-erdő Várna közelében található, a homokból kiemelkedő hatalmas, súlyos kőoszlopok alkotják, melyek között 10 méternél magasabb is van, és olyan is akad, aminek az átmérője a 2 métert is eléri. Az oszlopok egy része tömör, másoknak viszont üreges a belseje.
A különleges helyet csak a 19. században fedezték fel, de azóta is sokak fantáziáját megmozgatta már, hogy vajon hogyan, és főleg miért kerülhettek ide a különös képződmények. A hihetetlen nagyságú, hét négyzetkilométeres területen elnyúló, földön túlinak tetsző tájon fekvő sziklák némelyike nevet is kapott, ilyen például a Teve vagy a Trón.

4. Gazdag történelem
Bulgária ezer éves kulturális öröksége nem hagyja hidegen a történelem és művészetek iránt fogékonyakat. Több bolgár emlékmű is szerepel az UNESCO világörökségi listáján, ilyen például a madarai lovas, ami egy középkori, sziklába vájt dombormű Madara városánál.
Szintén a világörökség része a kazanlaki trák sírkamra, amit 1944-ben egy légvédelmi óvóhely ásása során fedeztek fel. Az időszámításunk előtti 4. századból származó temetkezési helyen egykori előkelő trák nők és férfiak alusszák örök álmukat.

5. Szófia
Bulgária fővárosa olyan, mintha az elmúlt évezred lenyomata lenne: kultúrájában, hagyományaiban, építészetében sok évszázadra visszanyúló emlékeket találunk. A város legrégebbi épülete, a Szent György templom a 4. században épült, és ma a Sheraton szálló udvarán áll.
A Régészeti Múzeum épülete még 1494-ben épült, a Nemzeti Galéria az egykori cári palotában működik. A szinte kézzel fogható történelem mellett Szófiában természetesen minden olyan lehetőség megtalálható, mint más modern nagyvárosokban, vannak bárok, éttermek, szórakozóhelyek is.

6. Napospart
A Napospart az egyik legnépszerűbb bolgár turistacélpont. Építése még a szocializmusban kezdődött, de mára sok épületet felújítottak, modernizáltak, és jelenleg is épülnek az újabbnál újabb komplexumok.
A helyiek mindent megtesznek, hogy megszabaduljanak a sztereotípiáktól, így keleti árakon juthatunk igazi luxusprogramokhoz, bérelhetünk yacthot, szörfözhetünk, golfozhatunk. Ha nyugati minőségre vársz, de a tárcád szűkösebbre szabja az idei nyaralási lehetőségeket, akkor Bulgária tökéletes választás lehet, ráadásul élő tanúja lehetsz egy ország átváltozásának.

forrás: www.bien.hu , további info: http://www.bien.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Bulgária