Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Budapestről Szófiába a Bulgaria Airrel
2013. június 25.

Mostantól ismét van légi összeköttetés a bolgár és a magyar főváros között. Ezentúl heti négy alaklommal közlekedik a Bulgaria Air bolgár nemzeti légitársaság Szófia és Budapest között, méghozzá vadonatúj brazil gyártmányú Embraer ERJ-190 típusú gépekkel.
A Bulgaria Air elegáns Embraer ERJ-190 típusú gépei ezentúl hetente négy alkalommal, hétfőn, szerdán, csütörtökön és pénteken teszik meg az 1 óra 10 perc hosszúságú repülőutat Szófia és Budapest között.

A járat minden menetrendi napon 14.20-kor érkezik Budapestre, fedélzetén maximálisan 8 business- és 100 turista osztályú utas foglalhat helyet. A Bulgaria Air magántulajdonú légitársaság a csődbement Balkan Airlines helyén alakult, jelenleg 600 alkalmazottal és húszgépes flottával repülnek Szófiából 28 menetrendszerinti desztinációra Európában és a Közel-Keleten.

A Bulgaria Air lesz az első külföldi légitársaság, amely élvezheti a Budapest Airport kis járatsűrűségű új útvonalakra (ún. Thin Routes) adott legújabb kedvezményét, ami az üzemelés első három évében az utaskezelési díj 50 %-ának jóváírását jelenti, minden befejezett forgalmi év végén. A Budapest Airport ezzel is arra kívánja ösztönözni a légitársaságokat, hogy akár heti két-három-négy járattal is érdemes elkezdeni repülni egy eddig még nem használt útvonalon, ezzel is lefedve a budapesti járat-térképen még meglévő "fehér foltokat".

"Nagy öröm a számunkra, hogy ismét egy új légitársaságot köszönthettünk Budapesten." jelentette ki Kam Jandu. A Budapest Airport légiközlekedési igazgatója hozzátette."A Bulgaria Air-rel közösen olyan menetrendet alakítottunk ki, amely egyformán jól szolgálja az üzleti utazókat és nagyszerű lehetőséget kínál mind a magyar, mind a bolgár hétvégi városlátogató turisták számára is."

A Bulgaria Air első Szófia-Budapest járatának személyzetét a kialakult hagyományoknak megfelelően speciális, csak erre az alkalomra gyártott marcipán tortával köszöntötte a Budapest Airport. A tortát, amelyet a XVIII. kerületi Zila Kávéház cukrászai készítettek el és amelyet a gellért-hegyi Szabadság-szobor és egy nemrégiben Szófiában felavatott köztéri szobor mása díszített Saly Sándor, a Budapest Airport járatfejlesztési menedzsere adta át az első budapesti Bulgaria Air járat személyzetének.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Bulgária