Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Henna - a kelet kozmetikuma
2001. augusztus 22.

A henna természetes színező és kondícionáló tulajdonságát évszázadok óta felhasználják a hajfestésben.
Az élénkzöld, bokorszerű növény (Lawsonia inermis) Egyiptomból származik, ahol jól viseli a forró, száraz éghajlatot. A hennát Indiában, Szudánban, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten is termesztik, de legjobban a trópusi klímát szereti.

A henna valószínűleg minden idők legelterjedtebb kozmetikuma. A régészek az egyiptomi múmiák haján éskörmén is találtak hennanyomokat,ami azt jelenti, hogy a ma ismert legrégebbihenna-használatra utaló bizonyíték időszámításunk előtt 1200 körülről származik.
Indiában és Észak-Afrikában a gyógyító tulajdonságairól régóta ismert hennát különös előszeretettel alkalmazzák bőrbetegségek kezelésére. Minthogy fertőtlenítő és szövetösszehúzó hatása van, gyakran használják kisebb karcolások azonnali ellátására, égési sérülések és ekcéma kezelésére...

A Hennapépet, amelyet összezúzott hennalevelekből készítenek, számos országban használják testfestésre. Az Indiai minták finomvonalú virágdíszekből és absztrakt kacskaringókból állnak, azarabok a kéz- és lábfejen elhelyezett nagyobb virágmotívumokra helyezik a hangsúlyt, míg az afrikaiak vastag vonalú geometrikus alakzatokat is találunk.

Forrás: Wandas World