Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kártyapakli és sárgaréz óriáskerék, új bécsi szuvenírek
2012. október 29.

Sisi-hógolyó, Klimt-poszter és porcelán-lipicai helyett hamarosan az osztrák fővárosra jellemző dizájn-elemekre építő kártyapaklit vagy összerakható sárgaréz óriáskereket és kicsi Stephansdomot vihetnek haza az osztrák fővárosból a turisták. A Wien Tourismus ugyanis új Bécs-szuveníreket terveztetett hat európai ország dizájner-gárdájával.

A European Home Run címmel megrendezett versenyre francia, spanyol, német, olasz, angol és svájci csapatok nevezték be 21. századi Bécs-szuvenír terveiket: köztük bécsi virágcsokor-képeslapot, forgó, zenélő tárolóedényt és levehető hímzéssel díszített levelezőlapot.

A szakmai zsűrit az olasz Fomafantasma stúdió kártyajátéka nyűgözte le leginkább, amelynek grafikai megoldásaiban az osztrák főváros jellegzetességei bukkannak fel. A treff például egy Thonet-szék nádszövetére emlékeztet, míg a káró a Josef Hoffmannra oly jellemző négyszöget idézi. A jokerek pedig egy kávéházi pincért szimbolizálnak.

A közönségdíjat a spanyol Hector Serrano kapta "Pop-up Vienna" sorozatáért: a sárgarézből készült lapocskákból Bécs látnivalóit - az Óriáskereket, a Schönbrunni Kastélyt, a Stephansdomot és a Secession épületét - lehet összeállítani.

A kis szériában előállított Bécs-szuveníreket az Albertinaplatzon található turistainformációnál, valamint a MAK Designshopjában lehet majd megvásárolni - egyelőre azonban még nem tudni, mennyiért. A potenciális gyártókkal még folynak a tárgyalások.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Bécs
Ausztria