Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A legnagyobb lesz a világon
2012. október 15.

Megaméretű repülőtér tervei láttak napvilágot, amit Pekingben építenének fel. A kínai főváros közvetlen közelében felépülő légikikötő évente 130 millió utast tudna befogadni.

Ez 23 millióval több, mint amit a New York-i JFK és a londoni Heathrow együttvéve kiszolgál.

Az új repülőtér a város második központi csomópontja lenne. A jelenlegi légikikötő közel 75 millió utast szolgál ki évente, és néhány éven belül eléri végső kapacitását.

A Peking Daxing Nemzetközi Repülőtér a tervek szerint 2017-ben nyitja meg kapuit. Az 55 négyzetkilométeres területen elhelyezkedő légikikötőben nyolc kifutópálya üzemel majd.

A földi közlekedést is hozzáigazítják az új építményhez, a transzferjárat harminc perc alatt beviszi az utasokat a fővárosba a gyorsvasúton. A föld alatt pedig szintén lehet majd közlekedni egy lassabb útvonalon.

Jelenleg Atlanta a legforgalmasabb reptér a világon, évente több mint 89 millió utast fogad. Második helyen áll a mostani pekingi reptér 73 millió utassal és Heathrow a harmadik 65 millió utassal.

A terveket kivitelező holland NACO a világ egyik vezető konzultációs és mérnöki cége. Egyik projektjét, az amszterdami Schipholt nemrég kiáltották ki a világ legjobb repülőterévé.

forrás: VJM.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Peking
Kína