Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A külcsín is luxusba illő, hát még a tartalom
2012. október 03.

Szingapúrban nyitja meg kapuit a világ legnagyobb óceánáriuma decemberben. A hétmilliárd dollár költségvetésű Marine Life Park (MLP) a Resorts World Sentosa legújabb attrakciója.

A Sentosa szigetén lévő rezort 2010-ben nyílt meg, és a legkülönbözőbb látnivalókat kínálja a kaszinótól kezdve a Universal stúdió témaparkjáig.

A vízi park megnyitó ünnepségét december 7-én tartják hatalmas tűzijáték kíséretében. A ceremónián számos előadást tartanak nemzetközi hírű művészek közreműködésében, fellép például Sarah Brightman szopránénekes is.

Az óceánárium több mint nyolcszáz fajnak és legalább százezer élőlénynek ad otthont, például a palackorrú delfinnek, amely tavaly nagy vihart kavart.

Állatjogi védők azóta is lobbiznak a rezort vezetésénél, hogy engedjék szabadon a 25 delfint, melyeket látványosságként fogtak be.

A park egyik leginkább várt attrakciója az Adventure Cove Waterpark lesz, ahol bemutatkozik Délkelet-Ázsia első hidromagnetikus hullámvasútja és szivárvány zátonya, ahol a vendégek a halak között búvárkodhatnak.

Az akvárium lesz vélhetően a másik szenzáció, ahol tömött sorok fognak várni a bejutásra. A látogatóknak itt teljesen szárazon lesz alkalma megfigyelni a vízi élőlényeket - például a kalapácsfejű cápát - a világ legnagyobb paneljén keresztül.

Területét és koncepcióját illetően a világ ezen a részén semmi sem hasonlítható össze a Marine Life Park-kal - mondta el a park egyik munkatársa. A Sentosa rezort azt reméli, hogy a park megnyitásával 2013-ra 16 millió utas fog érkezni. Megnyitása óta a Sentosa harmincmillió turistát hódított meg.

forrás: VJM.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Szingapúr