Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Lépj be az alvilági mozgalomba!
2012. augusztus 08.

Nagy valószínűséggel a hazai bringás szezon legkülönlegesebb versenye kerül megrendezésre augusztus 11-én, Budapesten a kőbányai pincerendszerben, ahova még gyalogosan, látogatóként is nehézkes a bejutás, nem hogy két keréken egy verseny keretei között.

A MOFÉM Underworld Kupa immáron harmadik alkalommal várja azokat a mountain bike-osokat, akik valami igazán szokatlan élményre vágynak. A verseny helyszínéül a Maglódi úti Merkapt Maraton Sportközpont szolgál, amely alatt található a közel 30 km hosszúságú kőbányai alagútrendszer egy része, ami a 180 ével ezelőtt bányatevékenység után maradt hátra.

A föld alatti verseny során 5 különböző futamban - ahol profik és amatőrök, idősebbek és fiatalok külön-külön versenyeznek -, futamonként 70 induló állhat rajhoz, így összesen maximum 350 induló vehet részt a viadalon. Mivel az indulók száma limitált, csak előnevezés van a versenyre, azaz a helyszínen nincs lehetőség a jelentkezésre.
"Ha a pálya nyomvonala nem is jelent komoly kihívást, a pincében uralkodó viszonyok, a jelentős pára és a kintinél 15 fokkal hűvösebb levegő, valamint a nappali fényből a bányajáratok félhomályába való beszáguldás biztos, hogy semmihez nem hasonlítható élménnyel fog szolgálni az indulók számára - mondta Fülöp Miklós főszervező.

Egy olimpiai sátorban a londoni események is nyomon követhetők, amelynek kiemelt eseménye lesz Benkó Barbara szereplése a női hegyibringások küzdelmeiben, amelyre fél kettőtől kerül sor.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország