Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Top 100 látnivaló Németországban
2012. május 09.

Elkészült Németország látnivalóinak 100-as toplistája: Németország külföldi vendégei körében a Heidelberg-kastély örvend a legnagyobb népszerűségnek. A toplista második helyén a Neuschwanstein-kastély végzett, a dobogó harmadik fokát pedig az UNESCO-világörökség, a kölni dóm foglalja el.

Németország látványosságainak 100-as toplistája nemrégiben készült el. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) saját felmérése során közvetlenül a külföldi vendégeket kérdezte meg. Az első tíz helyezett között található turisztikai látnivalók nyolc szövetségi államból kerültek ki. A résztvevők összességében a kulturális és természeti látnivalók széles spektrumát választották ki egész Németország területéről. Különösen nagy népszerűségnek örvendenek az UNESCO világörökségi helyszínek: a top látnivalók között 22 helyszín szerepel a 36-ból.
Németországban óriási a választék a nemzetközi hírnévvel büszkélkedő turisztikai attrakciók terén. Különösen nagy népszerűségnek örvend a 36 UNESCO világörökségi helyszín. Ennek elismeréseként a DZT 2014-ben tematikus év keretein belül mutatja be a helyszínek sokszínűségét, és nemzetközi kampányt szervez - hangsúlyozza Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsának elnöke.
Az érdeklődőknek 2012. február 3.-március 15. között volt arra lehetőségük, hogy részt vegyenek a 26 nyelvű, az interneten a www.germany.travel oldalon, illetve a DZT nemzetközi Facebook-profiljain rendezett felmérésen. A felmérésre több mint 18 ezer résztvevő klikkelt rá, és 5 500 meg is adta három személyes kedvenc látnivalóját. Az eredmények beépülnek abba az applikációba is, amely 2012 nyarától német és angol nyelven az App Store-ban és Android változatban is elérhető lesz. Ezzel a Németországba látogatók már utazásuk megkezdése előtt részletesen tájékozódhatnak, illetve számos ötlettel gazdagodhatnak az úticélok és a kirándulások terén. Az applikáció minden látványossághoz tartalmaz egy rövid leírást, fotókat, illetve a nyitva tartással, a belépőjegyekkel és a megközelítéssel kapcsolatos információkat.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Németország