Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nyáron nyithat a Törley Múzeum és Látogatóközpont
2012. április 03.

Budapesten, a 22. kerületben az Anna utca 5-7. alatt nyílik meg a tervek szerint júniusban a Törley Múzeum.

A teljes mértékben önerőből megvalósuló beruházásnak köszönhetően a Törley pezsgőpincészet egy újabb ága újul meg, itt kap helyet a tárlat, tudta meg lapunk Lőrik Tamástól a Törley márkamenedzserétől. A múzeum már önmagában is különlegességnek számít majd, hiszen hazánkban máshol nem működik a pezsgőgyártáshoz kapcsolódó átfogó kiállítás, de hogy miben lesz még különleges, az egyelőre maradjon meglepetés, tette hozzá.

A látnivalók között egészen Törley József idejéig visszanyúló emlékeket láthatnak az érdeklődők, korabeli dokumentumokon, palackokon, poharakon, fotókon, kiadványokon keresztül ismerhetjük meg a pincészet és a pezsgőgyártás történetét. A Törley budafoki pincészetében eddig is működött egy kisebb bemutatótér, melyet előzetes bejelentkezéssel látogathattak az érdeklődők. A kezdetekben az új múzeum is hasonlóan működik majd a tervek szerint.

A márkamenedzser elmondta, Budafok nem bővelkedik annyi turisztikai látnivalóban, mint Budapest más kerületei, több helyi szolgáltatóval összefogva azonban igyekeznek a belföldi és külföldi turisták figyelmét egyaránt a kerületre irányítani. A Törley Múzeumba látogatók különböző programcsomagokból választhatnak majd, a pincelátogatást kóstolóval, vacsorával is kiegészíthetik. A Törley eddig is aktívan részt vett a kerület kulturális életében, programokat kínál a minden ősszel megrendezett a Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon, és az elmúlt év augusztusától ide helyezte át helyszínét a Sambosi - Törley Jazzfesztivál is.

Gyarmati Petra

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország