Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Korlátoznák a turistabusz-forgalmat a Várban
2012. március 13.

Évtizedek óta panaszkodnak a budai Várban élők, hogy egy nap alatt több mint 300 buszmonstrum hajt be a szűk kis utcákba. Ez a régi épületeknek, az alattuk lévő barlangrendszernek és az úthálózatnak aligha tesz jót, nem beszélve a zajról, a benzingőzről. Ha támogatást nyer a Budai Vár és környéke közösségi közlekedését fejlesztő pályázat, akkor kitilthatók a Várból a turistabuszok és megoldható lesz a Hunyadi és a Palota út tehermentesítése - olvasható a kerületi újságban. Mindez szoros összefüggésben van a Várbazár rekonstrukciójával.

A turistabuszokat a Hunyadi János útról kitiltanák, a Vár megközelítését a Palota út felől oldanák meg és az autóforgalmat is korlátoznák. Ezzel együtt a Várfal mentén mélygarázsok építésére tettek javaslatot. A vár akadálymentes megközelítése érdekében a gyalogosok számára lifteket, mozgólépcsőket terveztek, továbbá kerékpártárolók, illetve egy vári kerékpár-kölcsönző kialakítását is tanácsolnák.

Dr. Nagy Gábor Tamás kerületi polgármester kiemelte, hogy az elkészült tanulmány csak javaslatokat tartalmaz. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a turistabusz-forgalom korlátozására égető szükség van, akárcsak a vári buszok cseréjére. Amint az a lakossági fórumon is elhangzott, jelenleg naponta átlagosan 300 busz hajt be a Várba, ám parkolásuk megoldatlan, és a kijelölt megállókban hiányzik az infrastruktúra is.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország