Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Vakon városnézni Budapesten?
2012. február 17.

2012. február 25-26-án az Idegenvezetők Világnapján a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Uniquebudapest ismét meghirdeti a vakoknak szóló rendhagyó városnéző túráját.

A Belváros azon része kerül bemutatásra, amely a XVII.sz.-i akkor még várfallal körülvett Pest városát jelentette. Bringóhintós városnézés alatt megismerkedhetnek a XVII.sz. Pest városának történeteivel, a Vigadó térről indulva, ahol a budai panorámában lehet gyönyörködni kezek segítségével.

Ezt követően néhány érdekes történet jön, és kiderül, hogy hol volt régen a város egyik bejárata. A Deák tér irányába haladva tapasztalják a résztvevők a Dunaköveket, megismerik József Nádor munkásságát. Irány a Szabadság tér az Új Főutcán.

A Magyar Szecesszió Házában végződik a program: itt ismerkedés a szecesszió stílusjegyeivel, formavilágával.

A gyerekeknek szóló túrán megtudjuk hogyan és miért került az utcára egy hatalmas lábnyom. Megtudhatjuk, hogy hol rejtenek GPS koordinátákat az utak. A túra a Vörösmarty téren a régi város másik kapujánál a Váci kapunál végződik egy az illatok világába tett nagyon izgalmas, ahol Zólyomi Zsolt parfümőr kalauzol.

forrás: MTI

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország