Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Jégkorong költözik a Tüskecsarnokba
2012. február 17.

Tavasszal a jégkorongozók vehetik birtokba a 16 éve épült és azóta üresen álló Tüskecsarnokot, többek között a látványsportoknak adható társasági nyereségadó (TAO) bevonásával. A lágymányosi Infopark területén álló létesítmény szerkezetkész állapotban van, ha minden a tervek szerint halad, hamarosan egy szabvány méretű jégpályát telepítenek a nagyterembe. Ez lehet Buda első versenysportra alkalmas fedett jégpályája.

A jégkorong.blog.hu oldalt arról tájékoztatta a Drago Skorpiók SE vezetősége, hogy az egyesület közel egyéves szakmai előkészítés után a 2011-12. évi sportfejlesztési programjában - amelyet végül az előző év végén jóváhagyott a Magyar Jégkorong Szövetség - pályázott egy mobil jégpálya telepítésére a Tüskecsarnokba. A december végi TAO-hajrában még közel 170 millió forint támogatást is sikerült a klubnak a projektre összegyűjtenie. Ez az összeg - a szükséges 30 százalék önerővel - elegendő a Tüskecsarnok küzdőterének ideiglenes használatba vételéhez, valamint egy nemzetközi szabvány szerinti mobil jégpálya és tartozékainak megvásárlására.

A közlemény kitér rá, hogy a sportág sajátosságai miatt a létesítmény fűtését nem kellett megoldani, és a megnyitás időpontjára konténeres öltözők és szociális blokkok, elektromos fűtés biztosítják majd a szükséges feltételeket. A mobil jégpálya a Drago Skorpiók tulajdonába kerül, a beruházás többi része - pl. világítás vagy a jégfelújítógép (rolba) helyiségének kialakítása mintegy 70 millió forint értékben - a magyar államra száll. A jégpálya beszerzési tendere lezárult, jelenleg szerződéskötési stádiumban van.

A csarnokot a Drago Skorpiók, a MAC és a megállapodáshoz később csatlakozó Budai Bocsok is használják majd edzésekre, mérkőzésekre.

A Tüskecsarnokot természetesen csakis sportcélra fogjuk hasznosítani" - tájékoztatta az internetes oldalt Vígh László, a Nemzeti Sportközpontok (NSK) kormánybiztosa. - "Egyeztettünk a Fővárosi és a XI. kerületi önkormányzattal és az érintett két egyetemmel egy komplex, a fővárost, a kerületet és az egyetemeket is kiszolgáló sportközpontról. Elképzeléseink szerint multifunkciós sportlétesítményként működik majd a Tüskecsarnok."

forrás: MTI

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország