Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Próbaüzemen Budapest legrégebbi török fürdője, a Veli Bej
2012. január 10.

Jelenleg próbaüzemét tartja Budapest legrégebbi törökfürdője, a Betegápoló Irgalmasrend működtetésébe ősszel visszakerült Veli Bej fürdő. Bejutni egyelőre az Irgalmasrendi Kórház Frankel Leó úti bejáratán keresztül lehet, ám hamarosan megnyitják a fürdő Árpád fejedelem út 7. szám alatti bejáratát, mely tágas üvegportállal, előcsarnokában kávézóval csalogat majd, írja az Ingatlanhírek.hu.

A szekrényes öltözőtérből néhány lépcsőn át közelíthető meg a fantasztikus kupolával fedett, nyolcszegletű központi csarnok, mely Közép-Európa legnagyobb törökfürdő medencéjét rejti, a sarkain hozzákapcsolódó, egykor családi fürdőzésre használt, különböző hőmérsékletű, kisebb medencéket rejtő fülkékkel. Hidrogén-karbonátos vize mozgásszervi bántalmakat enyhít.

A mai kor igényeit a finn- és infraszaunával, gőzkabinnal és élményzuhannyal felszerelt szaunavilág szolgálja, a fürdőcsarnokot kerengőszerűen körülvevő, üveggel fedett széles folyosón pihenőágyak szolgálják a relaxálást. A teljes műemléki rekonstrukcióval helyreállított műemlék a rendezvényszervezők figyelmére is számot tarthat.

A terápiás részlegben gyógyúszómedence, Kneipp-taposó és súlyfürdő, jacuzzi, vízsugarakkal masszírozó tangentor- és hidroxeur-kádak is igénybe vehetők, ez utóbbiak térítés ellenében és csupán a délutáni időszakban, ez a részleg addig a beutalóval érkezők gyógyítását szolgálja.

A Veli Bej fürdő 9-12 óráig, illetve 15-21 óráig látogatható. A próbaüzemi időszakban a környékbeli fürdőárakhoz képest kedvezőbb áron fürödhetnek a vendégek.

forrás: www.napigazdasag.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország