Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Összefirkáltad ecsém? Pucoljad le!
2011. december 05.

Graffitiző fiatalokkal együtt tisztították meg a Ferihegyi felüljárót az önkéntes vasutasok és a csatlakozott szervezetek - közölte a Turizmus Online-nal a MÁV Zrt.

A MÁV Csoport az idén már harmadik alkalommal hirdette meg tisztítási akcióját a nyáron útjára indított "Tisztán robogjunk" elnevezésű kampány keretében. A ferihegyi Repülőtér mellett található Ferihegy vasúti megállóhely gyalogos felüljárójának graffiti mentesítésében 30 önkéntes vasutas vett részt.

Munkájukat segítették a KBSz Vasúti Főosztály, a Malév Zrt., HungaroControl Zrt. és a XVIII. kerületi önkormányzat munkatársai, valamint - Budapest Főváros Kormányhivatala Igazságügyi Szolgálatával együttműködésben - a korábban bűncselekményt, például rongálást elkövető, ezért egyéni személyiségfejlesztő programon részt vevő fiatalok is.

Megjelent a MÁV Mikulása is, aki csokoládé csomaggal köszönte meg a lelkes antigraffiti kommandó tagjainak az elvégzett munkát, köztük azon fiataloknak is, akik most arról szereztek tapasztalatot, mekkora erőfeszítésbe kerül a falfirkák eltávolítása. Évről - évre jelentős erőforrásokat emészt fel a vasúti területek tisztaságért folytatott küzdelem. A vonatok, állomások és egyéb vasúti területek esetében tapasztalható szennyezések, szemetelések, valamint a graffitik számának folyamatos növekedése rontja az utasok komfortérzetét, jelentős presztízsveszteséget okozva a magyar vasúttársaságoknak.

A rongálás elleni hatékony küzdelem részeként indította útjára a MÁV Csoport a "Tisztán Robogjunk" kampányát, amelyen belül számos programmal igyekszünk felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy a vasút tisztaságának megőrzése közös ügy és közös felelősség. A programhoz megnyerte a vasút Kandász Andreát és Badár Sándort is, akik közszereplőként - a kampány arcaiként - járulnak hozzá az akciók sikeréhez.

A "Tisztán robogjunk" kampány keretében gyermekeknek szóló rajzversenyre, kocsitisztítási akciókra, a Mobilitási Hét Andrássy úti rendezvényein pedig játékos vetélkedőkre került sor. A leginkább érintett fiatal korosztály részére preventív jelleggel felvilágosító osztályfőnöki órákat szervez a MÁV. A kampány keretében szervezett korábbi graffitimentesítési akciók során a XVIII. kerületi Lakatos utcai felüljáró polikarbonát felületéről, majd a péceli vasútállomás várótermének belső felületéről sikerült a graffitit maradéktalanul eltávolítani az önkéntes vasutasoknak.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország