Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megnyílt a Budapesti Karácsonyi Vásár
2011. november 23.

Fényjáték, bejgli, belga csoki, ingyenes WIFI és flashmob.

Saját kezébe vette a Budapest Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft.(BTDM) a főváros leghosszabb, hat hétig zajló fesztiváljának rendezését a Vörösmarty téren. A 66 faház, és a 130 árus péntektől december 30-ig várja a látogatókat (december 25, és 26-án a zárva!).

A vásárnyitás alkalmából tartott sajtótájékoztatón Csomós Miklós főpolgármester-helyettes kiemelte az adventi időszak hangulatát meghatározó fővárosi rendezvény fontosságát. A Gerbeaud-házon látványos fényjáték oldja az esti sötétséget, idén először lobban fel a Betlehemből hozott Béke Lángja a téren.

Nemcsak a színpadon lesz élő műsor, de fiatal színészek szereplése egyéb helyeken is fokozza az ünnepi hangulatot. Az árusítók standjain most is csak zsűrizett termékek kaphatók, tovább bővült viszont a gasztronómiai kínálat a hagyományos magyar karácsonyi fogásokkal (hal, bejgli, töltött káposzta). Kapható lesz továbbá belga sör és csokoládé is, hiszen először a rendezvény történetében, Belgium díszvendégként lesz jelen a téren. Fiatal képzőművészek külön standon kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. A Mikulásházban hosszú kihagyás után ismét találkozhatnak a gyerekek a lappföldi Mikulással - sorolta az újdonságokat a projektmenedzser, Rakács Anett.

Molnár József, ügyvezető igazgató a technikai újdonságokra is felhívta a figyelmet: a vásár idején, a téren ingyenes vezeték nélküli internet hozzáférést biztosítanak, vasárnaponként hangulatos "flashmob" akciókkal lepik meg a kilátogatókat. A főpolgármester kérésére hangsúlyos szerepet kap a jótékonykodás is: a Máltai Szeretetszolgálat akciójában, egy gyufásdoboz megvásárlásával hozzájárulhatunk a rászorultak megsegítéséhez.

forrás: MTI

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország