Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Nyílik a Városligeti Műjégpálya
2011. november 04.

Befejeződtek a Városligeti Műjégpálya kivitelezési munkálatai, már csak az utólagos javítások és a végső takarítás van hátra. A létesítmény várhatóan még novemberben megnyithat, hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A teljes rekonstrukció 4,7 milliárd forintba került, ebből 3,175 milliárd volt az uniós támogatás. A felújításnak köszönhetően 15 százalékkal nőtt meg a sportolásra alkalmas terület, az épület teljes műemléki rekonstrukción esett át, a legmodernebb beépített technológiát alkalmazták. A műjégpálya a korcsolyázás mellett más kulturális és sporteseményeknek is helyt adhat.

Bartha László, a műjégpálya vezérigazgatója elmondta, hogy elvégezték az épület teljes műemléki felújítását, a bejárati csarnok például az 1926-os állapotot jeleníti meg aranyozott oszlopaival és korlátaival. Az épületben a legmodernebb jégkészítési, épületgépészeti és gyengeáramú technológiát építették ki. A teljes átadáshoz a kivitelezési munkák utólagos javításai és a végső takarítás szükséges még, így várhatóan novemberben megnyithat a létesítmény - tette hozzá.

A vezérigazgató tájékoztatása szerint jelenleg a fővállalkozó mellé kirendelt vagyonellenőr felügyeli a kifizetéseket. A pontos nyitási dátum azon múlik, hogy ő mikorra bólint rá a befejezéshez szükséges néhány millió forint átutalására. Mint mondta, ezek után még egy hétre van szükség a nyitásig, beleértve a használatbavételi engedély beszerzését.

A létesítmény egyszerre nagyjából négyezer látogatót tud kiszolgálni, egy erősebb hétvégén akár napi 10 ezer ember is megfordulhat a pályán.

Bartha László úgy véli: a korcsolyázás mellett sok más eseménynek - sporteseményeknek, kulturális rendezvényeknek - is helyt tud adni a város szívében található műjégpálya.

A Városligeti Műjégpálya legutóbb a 2008-2009-es téli szezonban üzemelt. Az eredeti átadás augusztus 31-én lett volna, ez azonban a műemlék-felügyelet pótlólag elrendelt műemléki munkálatai miatt kitolódott. A projekt során kialakított fogadóközpont számos turisztikai funkcióval várja a belföldi és külföldi látogatókat a Városligetben.

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország