Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Thaiföld: a főbb turisztikai célpontokat nem érinti az árvíz
2011. október 18.

Tájékoztatást adott ki a VisitThailand az ország jelenlegi helyzetéről. A közlemény szerint az elmúlt napok szezonális esőzései erősebbek voltak, mint szoktak, ami árvizeket okozott Thaiföld szerte.

A Hivatal szerint a főbb turisztikai úti célokat és attarkciókat nem érinti az árvíz, szinte mindegyikük a megszokott módon látogatható. Az árvíz leginkább az ország középső részét és néhány északi és északkeleti területet érint. Thaiföld déli részén nincsenek árvizek.

A fő turisztikai desztinációkban, mint Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Sukhothai, Kanchanaburi, Ratchaburi, Pattaya, Ko Chang, Rayong, Phuket, Krabi, Trang, Ko Samui és minden déli tartományban az évszakra jellemző időjárás van.

A thai repülőterek egyikét sem érinti az árvíz, mind, köztük a bangkoki Suvarnabhumi reptér is a megszokott módon üzemel. Az északon fekvő turisztikai úti célok, mint Chiang Mai, Chiang Rai, Sukhothai legbiztosabban légi úton érhetők el, mivel néhány autóút és vasútvonal az ország középső részén le van zárva az árvíz miatt. A déli és keleti területek gond nélkül érhetők el autóval vagy vonattal.

A Bangkokból északra, Ayutthayán túlra közlekedő vonatokat felfüggesztették, vagy csak korlátozott a szolgáltatás az árvíz sújtotta területekre. A thai állami vasút a menetjegyek teljes árát visszafizeti azoknak, akik lemondják útjaikat a jelenleg nehezen megközelíthető úti célokra.

A Turisztikai Hivatal azoknak a turistáknak, akik olyan úti célokra terveznek utazást, ahol árvizek vannak, azt tanácsolja, hogy folyamatosan ellenőrizzék a vonatkozó meterológiai jelentéseket, előrejelzéseket és egyeztessenek a szolgáltatóval, aki az utaztatást végzi. A turisták hívhatják a TAT információs számát a 1672-n, hogy a helyi állapotokról érdeklődjenek, vagy felkereshetik a Thai Meterológiai Szolgálat weboldalát, hogy tájékozódjanak a várható időjárásról.

forrás: MTI

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Thaiföld