Ízelítő a tajvani konyhából II.
2001. június 28.
Párolt kínai kel
Hozzávalók:
fél csomag kínai kel
2 szál zöldhagyma (3 cm-s darabokra vágva)
100 g szeletelt sonka (vagy szalámi) darabolva
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só (fél, ha szalámival készül az étel)
1 csésze víz
Elkészítése:
Távolítsa el a kínai kel szárát, és vágja fel a leveleket nagyobb darabokra. Válogassa szét a fehér szárat és a zöld leveleket.
Melegítse fel a 2 evőkanál olajat, majd hirtelen süsse meg benne a feldarabolt sonkaszeleteket (vagy szalámit). Adja hozzá a fehér kínai kel darabokat és a vizet, és kis lángon fedő alatt párolja 5 percig. Adja hozzá a zöld leveleket, a felvágott zöldhagymát és a sót. Fedő alatt párolja 15-20 percig. Melegen tálalja!
Serpenyős marhacsíkok spenóttal
Hozzávalók:
75 g marhahús
1.
1 evőkanál kínai barbecue szósz
fél teáskanál szójaszósz
fél teáskanál cukor
1 teáskanál tört fokhagyma
1 teáskanál kukoricakeményítő
200 g spenót
6 rövid szál zöldhagyma
1 evőkanál darált gyömbérgyökér
csipetnyi só
2 evőkanál növényi olaj
Elkészítés:
Vágja csíkokra a marhahúst. Adja hozzá az első pontban felsorolt hozzávalókat és érlelje 10 percig. Vágja a spenótot 3 centis szálakra.
Melegítsen 2 evőkanál olajat előmelegített wokban. Közepes lángon süsse a marhahúst, míg a szine meg nem változik. Akkor vegye le. A maradék olajban pirítsa meg a hagymát és a gyömbért. Adja hozzá a sót és a spenótot, majd süsse hirtelen. Adja hozzá a marhahúst és így is süsse egy kicsit, míg össze nem sül egyenletesen. Melegen tálalja.
Édes savanyú borda
Hozzávalók:
600 gr disznóoldalas
2 hagyma
1 piros paprika
3 foghagyma gerezd
1 kanál aprított gyömbér
1 narancs
2 kanál olaj
Fűszerek:
A
1 teáskanál csirke por
1 kanál kukoricakeményítő
B
3 kanál cukor
3 kanál ecet
5 kanál víz
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál csirke por
1 teáskanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
Vágja fel az oldalast ujjnyi darabokra (bordánként). Keverje össze az A pontban található fűszereket a hússal. Pácolja 10 percig.
Vágja össze a hagymát apró szeletekre. Aprítsa a piros paprikát és szedje ki a magokat. Aprítsa fel a fokhagymát is. Keverje össze a B pontban sorolt fűszereket egy edényben.
Bő, közepesen meleg olajban süsse az oldalas szeleteket 5 percig, majd szárítsa meg. Melegítse fel az olajat forróra, majd süsse benne a húsokat még 2 percig. Csöpögtesse le az olajat és tegye tányérra a húst.
Forrósítson fel 2 evőkanál olajat, majd süsse meg benne a hagymát, a piros paprikát, a fokhagymát és a gyömbért. Adja hozzá a B fűszerekből kevert mártást és forralja össze, majd öntse a húsra. Narancsszeletekkel körítve tálalja.
Paradicsomos párolt kacsa
Hozzávalók:
350 g kacsahús
2 teáskanál kukoricakeményítő
200 g paradicsom
1.
1 darabka zöldhagyma
3 szelet gyömbér gyökér
3 fokhagymagerezd törve
2.
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál főzőbor
csipetnyi só
csipetnyi bors
1 pohárka víz
2 evőkanál ketchup
másfél evőkanál növényi olaj
Elkészítése:
Vágja kockákra a kacsahúst. Adja hozzá a kukoricakeményítőt. Darabolja fel a paradicsomot.
Melegítse fel az olajat előmelegített wokban. Süsse benne hirtelen az első pontban felsorolt hozzávalókat. Adja hozzá a kacsahúst és süsse, míg a színe megváltozik. Keverje hozzá a paradicsomot és a második pontban felsorolt hozzávalókat. Főzze össze. Vegye kisebbre a lángot és főzze lassú tűzön 20 percig. Adja hozzá a ketchupot és főzze tovább még 5 percig.
Felkarikázott zöldhagymát szórhat rá díszítésként. A kacsát csirkehússal is helyettesítheti.
Smaragdzöld ráklabdák
Hozzávalók:
75 g tisztított rákhús
1.
csipetnyi só
néhány csepp gyömbérbor
harmad tojásfehérje
fél teáskanál kukoricakeményítő
200 g brokkoli
1 teáskanál tört fokhagyma
2.
csipetnyi só
1 evőkanál víz
fél csésze növényi olaj
Elkészítése:
Pucolja meg és öblítse le a rákot. A rákhús hátsó felét vágja be, de vigyázzon, ne vágja ketté. Érlelje a rákhúst 10 percig az első pontban felsorolt fűszerekkel. Vágja a brokkolit kisebb darabokra és forrázza le 30 másodpercig forrásban lévő vízben. Vegye le a lángról.
Előmelegített wokban melegítse forróra a fél csésze olajat. Vegye vissza a lángot a felére és tegye bele a rákot az olajba. Hirtelen süsse, míg a színe megváltozik. Ekkor vegye ki a rákokat és hagyjon az wokban 2 evőkanál olajat. Adja hozzá a fokhagymát, és süsse, míg illatozni nem kezd. Ekkor adja hozzá a brokkolit, a rákokat és a kettes pontban felsorolt adalékokat. Süsse össze nagy lángon. Forrón tálalja!
Hozzávalók:
fél csomag kínai kel
2 szál zöldhagyma (3 cm-s darabokra vágva)
100 g szeletelt sonka (vagy szalámi) darabolva
2 evőkanál olaj
1 teáskanál só (fél, ha szalámival készül az étel)
1 csésze víz
Elkészítése:
Távolítsa el a kínai kel szárát, és vágja fel a leveleket nagyobb darabokra. Válogassa szét a fehér szárat és a zöld leveleket.
Melegítse fel a 2 evőkanál olajat, majd hirtelen süsse meg benne a feldarabolt sonkaszeleteket (vagy szalámit). Adja hozzá a fehér kínai kel darabokat és a vizet, és kis lángon fedő alatt párolja 5 percig. Adja hozzá a zöld leveleket, a felvágott zöldhagymát és a sót. Fedő alatt párolja 15-20 percig. Melegen tálalja!
Serpenyős marhacsíkok spenóttal
Hozzávalók:
75 g marhahús
1.
1 evőkanál kínai barbecue szósz
fél teáskanál szójaszósz
fél teáskanál cukor
1 teáskanál tört fokhagyma
1 teáskanál kukoricakeményítő
200 g spenót
6 rövid szál zöldhagyma
1 evőkanál darált gyömbérgyökér
csipetnyi só
2 evőkanál növényi olaj
Elkészítés:
Vágja csíkokra a marhahúst. Adja hozzá az első pontban felsorolt hozzávalókat és érlelje 10 percig. Vágja a spenótot 3 centis szálakra.
Melegítsen 2 evőkanál olajat előmelegített wokban. Közepes lángon süsse a marhahúst, míg a szine meg nem változik. Akkor vegye le. A maradék olajban pirítsa meg a hagymát és a gyömbért. Adja hozzá a sót és a spenótot, majd süsse hirtelen. Adja hozzá a marhahúst és így is süsse egy kicsit, míg össze nem sül egyenletesen. Melegen tálalja.
Édes savanyú borda
Hozzávalók:
600 gr disznóoldalas
2 hagyma
1 piros paprika
3 foghagyma gerezd
1 kanál aprított gyömbér
1 narancs
2 kanál olaj
Fűszerek:
A
1 teáskanál csirke por
1 kanál kukoricakeményítő
B
3 kanál cukor
3 kanál ecet
5 kanál víz
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál csirke por
1 teáskanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
Vágja fel az oldalast ujjnyi darabokra (bordánként). Keverje össze az A pontban található fűszereket a hússal. Pácolja 10 percig.
Vágja össze a hagymát apró szeletekre. Aprítsa a piros paprikát és szedje ki a magokat. Aprítsa fel a fokhagymát is. Keverje össze a B pontban sorolt fűszereket egy edényben.
Bő, közepesen meleg olajban süsse az oldalas szeleteket 5 percig, majd szárítsa meg. Melegítse fel az olajat forróra, majd süsse benne a húsokat még 2 percig. Csöpögtesse le az olajat és tegye tányérra a húst.
Forrósítson fel 2 evőkanál olajat, majd süsse meg benne a hagymát, a piros paprikát, a fokhagymát és a gyömbért. Adja hozzá a B fűszerekből kevert mártást és forralja össze, majd öntse a húsra. Narancsszeletekkel körítve tálalja.
Paradicsomos párolt kacsa
Hozzávalók:
350 g kacsahús
2 teáskanál kukoricakeményítő
200 g paradicsom
1.
1 darabka zöldhagyma
3 szelet gyömbér gyökér
3 fokhagymagerezd törve
2.
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál főzőbor
csipetnyi só
csipetnyi bors
1 pohárka víz
2 evőkanál ketchup
másfél evőkanál növényi olaj
Elkészítése:
Vágja kockákra a kacsahúst. Adja hozzá a kukoricakeményítőt. Darabolja fel a paradicsomot.
Melegítse fel az olajat előmelegített wokban. Süsse benne hirtelen az első pontban felsorolt hozzávalókat. Adja hozzá a kacsahúst és süsse, míg a színe megváltozik. Keverje hozzá a paradicsomot és a második pontban felsorolt hozzávalókat. Főzze össze. Vegye kisebbre a lángot és főzze lassú tűzön 20 percig. Adja hozzá a ketchupot és főzze tovább még 5 percig.
Felkarikázott zöldhagymát szórhat rá díszítésként. A kacsát csirkehússal is helyettesítheti.
Smaragdzöld ráklabdák
Hozzávalók:
75 g tisztított rákhús
1.
csipetnyi só
néhány csepp gyömbérbor
harmad tojásfehérje
fél teáskanál kukoricakeményítő
200 g brokkoli
1 teáskanál tört fokhagyma
2.
csipetnyi só
1 evőkanál víz
fél csésze növényi olaj
Elkészítése:
Pucolja meg és öblítse le a rákot. A rákhús hátsó felét vágja be, de vigyázzon, ne vágja ketté. Érlelje a rákhúst 10 percig az első pontban felsorolt fűszerekkel. Vágja a brokkolit kisebb darabokra és forrázza le 30 másodpercig forrásban lévő vízben. Vegye le a lángról.
Előmelegített wokban melegítse forróra a fél csésze olajat. Vegye vissza a lángot a felére és tegye bele a rákot az olajba. Hirtelen süsse, míg a színe megváltozik. Ekkor vegye ki a rákokat és hagyjon az wokban 2 evőkanál olajat. Adja hozzá a fokhagymát, és süsse, míg illatozni nem kezd. Ekkor adja hozzá a brokkolit, a rákokat és a kettes pontban felsorolt adalékokat. Süsse össze nagy lángon. Forrón tálalja!
Kapcsolódó linkek
Ide utaznék! |
Taiwan (Kína) |
kapcsolódó ország
Taiwan (Kína)
- Valutaváltó
- Üzemanyagárak
- Iránytű
- EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
- Hasznos információk
- Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
- Utazók sarka
- Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.