Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

WORLD PRESS PHOTO idén újra
2011. szeptember 29.

2011. szeptember 30-án nyílik a Néprajzi Múzeumban a World Press Photo 2011 kiállítás és kísérő kiállításai, a Duna fotókiállítás és a BEYOND THE BODY - egzotikus sportfotók a nagyvilágból című kiállítás.

A World Press Photo nonprofit független szervezetet 1955-ben alapították Hollandiában. Elsődleges célja, hogy támogassa és népszerűsítse a sajtófotósok munkáját. Az évek során a szervezet a sajtófotózás és a szabad információcsere független műhelyévé nőtte ki magát.

A World Press Photo szervezet minden évben megrendezi az elmúlt év eseményeiből készült sajtófotó-versenyét. Ez a legnagyobb és a legtekintélyesebb verseny a fotós újságírók között. A képek a legkülönfélébb kategóriákban mutatják be az elmúlt év legfontosabb és legmeghatározóbb eseményeit.

A 2010. év eseményeit bemutató World Press Photo versenyre 125 országból 5691 fotóriporter pályázott. A 108059 fotó értékeléséve a nemzetközi zsűri 13 napot töltött Amszterdamban. A zsűri tagjai végül 23 nemzet 55 fotográfusát, köztük a magyar Lakatos Pétert díjazták.

A World Press Photo hivatalos magyar honlapja: www.worldpressphotohu.info

Duna fotókiállítás

A Herald Ügynökség nemzetközi fotópályázatot hirdetett Duna címmel az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete együttműködésével. A Duna kiállítás az Európai Bizottság Duna-stratégiájára épül. Célja felhívni a figyelmet a Duna 14 országot összekötő adottságainak jobb kihasználására, az együttműködésre, legfőképp a környezetvédelem és a hajózás területén. A kiállítás képet ad a Duna menti életről a németországi forrástól a romániai Deltáig.

BEYOND THE BODY

A World Press Photo kísérő kiállításaként nyílik a BEYOND THE BODY egzotikus sportfotók a nagyvilágból című tárlat is, amely Tomasz Gudzowaty képeit hozza el az érdeklődők számára. Tomasz Gudzowaty jogot végzett Varsóban, majd felhagyott tanult szakmájával a nem tipikus sportfotózásért. Olyan tradicionális, egzotikus sportokat mutat be, amelyek nem csak fizikai teljesítményt bizonyítanak, hanem spirituális, rituális-vallásos kifejezéssel is bírnak. Képei a sport kevésbé ismert oldalát mutatják újszerű vizuális megközelítéssel.

forrás: MTI

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország