Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Szálloda a fa tetején
2011. július 26.

Az első fákra épült olasz szálloda a Friuli Venezia Giulia tartománybeli Valcellinában található.

A földtől 2-4 méter magasra, vastag törzsű fenyőkre épített kis apartmanok természetesen fából épültek, méghozzá olyan módon, hogy ne terheljék meg az ágakat. Mindegyik házacskában két felnőtt és két gyerek tud aludni, hálózsákban.

A reggelit egy nyitott büféasztalon szolgálják fel, egy kis tisztáson. A menüből nem hiányozhat a híres helyi almatorta és az ottani erdei gyümölcsökből készült dzsemválaszték sem. A többi fogás is a tartományi konyhát idézi, amelyet a közeli Hotel Miramontiban készítenek elő.

A Tree Village névre hallgató létesítményben lakó vendégek számára a szomszédos biokertben helyben termelik a zöldségeket, mindenféle permetező szer nélkül. A konyhán a közeli kristálytiszta patakok vizét használják fel. Nem hiányoznak a különleges alpesi wellness élmények sem: séta a botanikus kertben, faölelő séta, nordic walking. vagy a közeli Settimana folyó vizében végzett Kneipp-kúra, illetve a híres szénafürdő, amely a közeli Tirolban is nagy divat.

Bár a Tree Village szobái nem olyan kényelmesek, mint egy ötcsillagos szállodáé, az erdő csendje - amelyet csak a madarak csiripelése szakíthat meg - sok stresszes ember számára igazi felüdülést jelent.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Olaszország