Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Elköltözik a Vidámpark
2011. május 18.

Privatizálná és elköltöztetné a főváros a Vidámparkot. A Fővárosi Állat- és Növénykert ugyanakkor megkapná a park területét, így 16 hektáron működhetne. A vidámpark esetleg Újbudán lehet.

Feltehetően megkapja a Fővárosi Állat- és Növénykert a szomszédos vidámpark területét az önkormányzati ciklus végéig. A legvalószínűbb, hogy a park Újbudára költözik. Az elgondolás hátterében az áll, hogy a Vidámpark jelenlegi állapotában nem felel meg a fővárosi igényeknek. A legsúlyosabb probléma, hogy az alig több mint hat hektáros vurstli a világ legkisebb fővárosi vidámparkjai közé tartozik, és a Városligetben - a tíz hektáros állatkert mellett - már nincs több hely a bővítésre. A ligetben mellesleg nem csupán a hely-, hanem a pénzhiány miatt is lehetetlen a bővítés. Az elmúlt tizenöt évben ugyanis folyamatosan csökkent a látogatók száma.
A szakértők úgy vélik, hogy e tendenciát leginkább a fővárosiak megváltozott életvitele, tehát az magyarázhatja, hogy a nyári hétvégéken a szórakozni vágyók inkább a bevásárlóközpontokban vagy valamelyik víziparkban hűsölnek és szórakoznak - a kis alapterületű park, valamint a fejlesztésre váró játékok egyre kevésbé elégítik ki az igényeiket.
A vidámparkot már több éve fenyegeti a pénzügyi összeomlás, tavaly december közepén például csak egy 260 millió forintos tulajdonosi kölcsön menthette meg a csődtől. Ezt a fővárosi közgyűlés szavazta meg a parknak. Szükség van tehát a vidámpark bővítésére és fejlesztésére, de ez a városvezetés szerint a Városligetben nem lehetséges.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország