Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Júniusban újra nyit a prágai Arany utcácska a Zlatá ulicka
2011. március 30.

A barrandovi filmstúdiók legjobb szakemberei készítik azokat a történelmi bútordarabokat és berendezési tárgyakat, amelyek a világhírű prágai Arany utcácska kéttucatnyi házában kapnak helyet: a Moldva-parti cseh metropolisz egyik legvonzóbb és legfestőibb idegenforgalmi látványossága egyéves felújítás után júniusban nyílik meg újra a turisták és a széles nagyközönség előtt.

A nagyrészt a 16. és a 17. századból származó kéttucatnyi házacska, amely fecskefészekként tapad az ősi Hradzsin várfalához, már fel van újítva, jelenleg a bebútorozásuk, a minikiállítások elkészítése és véglegesítése van folyamatban. A házikók mintegy felében megmaradnak a korábbi tárlatok, berendezési tárgyak, míg a másik fele teljesen új bútorzatot kap.

Az egykori házberendezési tárgyakat a barrandovi filmstúdiók műhelyeiben készítik, majd fokozatosan elhelyezik őket a "gyufaskatulya" nagyságú házikókban, hogy a látogatók reális képet kaphassanak arról, hogyan éltek itt egykor a várkapuőrzők, katonák, aranyművesek. Lesz ott reneszánszkori kocsma, de varrónői szoba, korabeli orvosi rendelő, illetve egy jósnő szobája is megtekinthető lesz.

A Prága leglátogatottabb műemlékei közé tartozó Arany utcácskát évente több mint egymillió ember keresi fel. Felújítása a nem végleges adatok szerint mintegy 40 millió koronába (több mint 400 millió forint) került.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Prága
Csehország