Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Már Magyarországon is ropják a country linedance-t?
2011. február 23.

Mi is a linedance?
A linedance vonaltáncot, sortáncot jelent, amit a táncosok sorokba rendeződve country zenére ropnak. Eredete az Amerikai Egyesült Államok, e táncformát sokszor a vadnyugat világához kötik. A linedance-típusú táncok már az 1970-es években kapcsolódtak a különböző ismert zenei stílusokhoz, amibe beletartozott a swing, a rock'n'roll és a disco. A sortáncok variációi és népszerűsége a 20. század végétől, a 21. század elejétől datálható.

Az egyszerűen tanulható és partnert nem kívánó linedance hamar nagy népszerűségre tett szert világszerte. Sok országban, különösen Európában, az ott állomásozó amerikai katonák osztották meg a line és country táncot a helyiekkel.

Már több éve Magyarországot is elérte e vidám és életteli, kiváló szórakozási lehetőséget nyújtó táncforma. Nem is voltak restek a country tánc szerelmesei ünnepélyes keretet adni kedvenc elfoglaltságuknak és 2009 óta éves rendszerességel rendezik meg az Országos Linedance & Country Fesztivált.

Immár 3. alkalommal kerül megrendezésre az egyre nagyobb sikernek örvendő fesztivál, ahol a legjobb linedance csapatok és country zenét játszó zenekarok mutatkoznak be. A fesztivál lehetőséget biztosít mindegyik csapat számára, hogy megismertessék magukat illetve megismerjék a jelen lévő klubokat, akiknak száma évről évre nőtt és mára már elérte a 19-et. Hogy kik is Ők? Bővebben ITT olvashat a csapatokról.
A fesztivál érdekessége, hogy egyszerre több mint 200 táncos ugyanazt a táncot mutatja be!

Egy kis ízelítő a tavalyi hangulatból: Klikk ide Nézzen bele a hazai country közösség lüktetésébe Facebookon is!

Örömmel értesítünk minden érdeklõdõt, hogy idén is megrendezésre kerül az Országos Linedance & Country Fesztivál.
A helyszín: 1044 Budapest, Megyeri út 6. Tungsram csarnok.
Idõpont: 2011.február .26, 12.00h. Jegyárak: 2500 Ft illetve 3500 Ft( VIP jegy mely korlátozott számban igényelhető a küzdőtér mellett felállított 8 személyes kerek asztalokhoz)
Jegyinformáció: Lendvai Gábor 06-30-932-3472, Görög Csaba 06-70-292-8384
Egyéb információ ITT.

Likeolja a NagyUtazás.hu Facebook oldalát és válaszolja meg a Facebook oldalunkon feltett kérdést, hogy Ön is részese lehessen a country hangulatnak anélkül, hogy messzire kellene utaznia. Azonban ha kedvet kapott és belekóstolna e hobbi hazájának világába nézze meg utazási kínálaunkat!

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország