Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ismerd meg a városodat - 2011. február 27.
2011. február 22.

Idegenvezetők mutatják be a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődőknek vasárnap az Idegenvezetői Világnapon.

A részvétel szinte valamennyi programon ingyenes - közölte a szervező Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK).

Az autóbuszos túrák a Műcsarnok Dózsa György úti kis parkolójából indulnak 9 és 16 óra között minden órában. Kerekesszékkel közlekedő vagy a normál autóbuszokra felszállni nem képes mozgáskorlátozott utasok számára külön túrákat szerveznek speciális busszal; a 10, 12.30 és 15 órakor induló járatokra csak előzetes jelentkezés alapján tudják fogadni a résztvevőket. A kerékpáros túrák 10, 12 és 15 órakor indulnak a Hősök tere főbejárata előtti térről, a 10-kor és délben kezdődő hajós kirándulásra előzetes regisztráció szükséges.

A 6-os villamosra a Moszkva téren 10, 12 és 14 órakor, a Móricz Zsigmond körtéren 11, 13 és 15 órakor, a 2-es villamosra csak a Jászai Mari téren szállhat fel az utazó közönség 10 és 15 óra között óránként.

A programok között gyalogostúrák, bringóhintós városnézés látássérülteknek, tematikus és alternatív séták, a Fuga Építészeti Központban fotókiállítás és előadások is szerepelnek, a Hősök terén pedig kézműves kirakodó nap és vásár várja a látogatókat. Igény esetén az angol és német nyelvű csoportok mellett oroszul, valamint franciául beszélő idegenvezetők vezetésével is indulnak séták.

Budapesten 11. éve ünneplik az idegenvezetők ezt a napot, amelynek szervezését 8 éve a BKIK végzi. Az egész világon február utolsó vasárnapján az idegenvezetők ingyen mutatják be városukat az érdeklődőknek, hogy még jobban megismerhessék a helyi nevezetességeket, látványosságokat.

Bővebb információ és jelentkezés ITT.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország