Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Maskarás tömeg Köln utcáin
2011. február 04.

A kölniek számára a tavasz mindig varázslatos meglepetéseket rejt, hiszen ekkor kerül megrendezésre a híres kölni karnevál. A gyakran "ötödik évszakként" emlegetett karneváli időszak 2011-ben március 3-9. között várja vendégeit, hogy elkápráztassa őket mesebeli világával. A karneválok szerelmeseinek szinte kötelező ellátogatniuk Kölnbe, hiszen a vidám hangulatú felvonulások, bálok és egyéb mulatságok évente közel 1 millió turistának nyújtanak felejthetetlen élményt.

A kölni karnevál 1823-ig visszanyúló hagyományokkal rendelkezik. Az egyhetes mulatság ünnepélyes megnyitójára 2010. március 3-án, 11 óra 11 perckor kerül sor az óvárosi Alter Markt-on. Ezen a napon a hölgyek egész nap díszes jelmezt viselnek.

Nem kétséges, hogy a karnevál csúcspontja idén március 7-én lesz, amikor a hagyományok szerint megtartják a Rózsák Hétfőjét. Ezen a napon egy hatalmas, 12.000 fős felvonuláson vehetünk részt. A látványos tömeget 500 ló és több, mint 100 karneváli kocsi és zenekar gazdagítja.

Március 8-án szintén izgalmas látnivalóban lesz része a látogatóknak, ugyanis ekkor a jelmezbe öltözött karneváli társaságok Köln külvárosának utcáin bolondoznak végig, a közönséget szórakoztatva. Aznap éjjel pedig sor kerül az ilyenkor tradicionálisan megrendezett hatalmas szalma figura elégetésére, ezzel jelképesen megsemmisítve a karneváli "őrült" napok bűneit.

A többnapos mulatság Hamvazószerdán, március 9-én ér véget: ekkor mindenki egy hagyományos, ínycsiklandó halból készült vacsorával ünnepli a karnevál végét, melyet minden étteremben és pubban felszolgálnak ilyenkor a városban. Kiváló alkalom lehet ez a nap arra is, hogy ellátogassunk a Karnevál Múzeumba, mely a kölni karnevál fejlődésének izgalmas történetét mutatja be a kezdetektől napjainkig.

A Germanwings légitársaságnak köszönhetően a magyar utazók is egyszerűen eljuthatnak a márciusi vigadalomba: a légitársaság napi járatokat közlekedtet Budapest és Köln között. Jegyek és szállás a www.germanwings.com honlapon foglalhatók.

forrás: www.germanwings.com

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Cologne
Németország