Ízelítő a tajvani konyhából I.
2001. június 07.
Képgaléria - Ízelíto a tajvani konyhából I.
Paradicsomos tojásvirágleves
Hozzávalók:
1 paradicsom
1 csomag szójababsajt (tofu) - ízlés szerint elhagyható
2 tojás
5 - 6 csészényi víz
2 csirkehúsleves kocka
1 teáskanál só
1 zsenge zöldhagyma (apró darabkákra vágva)
néhány csepp szezámolaj
Elkészítés:
Vágja a paradicsomot és a szójababsajtot kis kockákra; verje fel a tojást.
Forralja fel a vizet. Adja hozzá a leveskockákat, a paradicsomot és a szójasajtot.Forralja az egészet további 3 - 5 percig, majd öntse hozzá a felvert tojástkörkörösen kevergetve. Lassan csurgatva a tojásnak virág formája lesz.
Adja hozzá a sót, a hagymát és a szezámolajat. Melegen tálalja.
Párolt metélőhagyma szójababsajttal
Hozzávalók:
300 g szójababsajt
2 szál póréhagyma
50 g darált disznóhús
1.
3/4 csésze erőleves
1/4 teáskanál szójaszósz
fél teáskanál cukor
fél teáskanál szezámolaj
2.
1 teáskanál kukoricakeményítő
1 evőkanál víz
2 evőkanál növényi olaj
Elkészítés:
Vágja a szójababsajtot kockákra, és karikázza fel a póréhagymát.
Melegítse fel a két evőkanál olajat előmelegített wokban. Pirítsa olajona darált húst, míg el nem oszlik. Adja hozzá a metélőhagyma fehér részétés süsse meg hírtelen, amíg illatozni nem kezd. Adja hozzá a szójababsajtotés az első pontban felsorolt fűszereket. Főzze össze, majd vegye le a lángotkisebbre, és párolja lassú tűzön 5 percig. Adja hozzá a metélőhagyma zöldrészét, és rántsa be a 2. pontban felsorolt hozzávalókkal. Melegen tálalja.
A póréhagymát helyettesítheti zöldhagymával.
Serpenyős marha steak csili paprikával
Hozzávalók:
300 gr marha steak
2 piros csípős paprika
2 zöld csípős paprika
1 pohár földimogyoró
Fűszerek:
2 kanál szójaszósz
1 teáskanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
Szedje ki a paprikákból a magot és vágja apró kockákra a paprikákat.
Vágja a húst apró kockákra. Keverje össze a fűszereket és adja a húshoz,majd érlelje. Ezután bő forró olajban süsse 10 másodpercig.
Öntse ki a wokból az olajat és egy cseppnyi maradék olajban süsse tovább apaprikát a hússal. Keverje össze jól, majd zárja el a lángot. Keverje belea mogyorót. Tálalja melegen.
Sertésborda szójaszószban
Hozzávalók:
300 g csontos sertésborda
150 g sárgarépa
1.
fél pohár víz
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál cukor
2 evőkanál ecet
1 evőkanál főzőbor
Elkészítés:
Vágja a bordát csikokra, valamint aprítsa fel a répát szeletekre.
Az első pontban felsorolt hozzávalókat forralja össze. Adja hozzá a hústés a répát, és forralja össze ismét. Vegye kisebbre a lángot és főzzekislángon 40 percig.
Aprított zöldhagyma lehet a díszítés.
Csirke szójaszószban
Hozzávalók:
250g csirkecomb
6 rövid szál zöldhagyma
1 evőkanál tört gyömbér gyökér
1.
2 teáskanál főzőbor
1 teáskanál cukor
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Keverje össze a zöldhagymát, a gyömbért és az első pontban felsorolt fűszereket.Szórja a fűszert a csirkecombokra, és tegye félre, hogy összeérjen.
Melegítse fel a két evőkanál olajat előmelegített wokban. Közepesen forróolajon süsse a csirkecombokat - 10 másodpercig mindkét oldalát -, mígenyhén aranysárgák nem lesznek. Addja hozzá a maradék pácot és a vizet.Forralja össze. Vegye le a lángot, és főzze lassú tűzön 20 percig. Vigyázzon,nehogy odakapjon! Ezután vegye ki a csirkecombokat, darabolja szeletekre ésrendezze el a tányéron. Öntse a maradék szószt a csirkére és így tálalja.
Koriander vagy sárgarépa illik hozzá köretnek.
Fokhagymás hal
Hozzávalók:
210 g hal (szálka nélküli szeletek)
1.
1 teáskanál gyömbérbor
csipetnyi só
2.
12 gerezd fokhagyma
3 szelet gyömbérgyökér
3 szál zöldhagyma
2 evőkanál növényi olaj
3.
fél evőkanál főzőbor
1 evőkanál szójaszósz
fél evőkanál fekete ecet
1 teáskanál cukor
1 csésze víz
4.
1 teáskanál kukoricakeményítő
és 1 evőkanál víz összekeverve
2 evőkanál növényi olaj
Elkészítése:
Pácolja a halat az első pontban felsorolt fűszerekkel 15 percet.
Melegítse fel a 2 evőkanál olajat az előmelegített wokban. Adja hozzá ahalat és süsse mindkét felét pirosra. Vegye le a tűzről. A maradékolajban dinsztelje meg a 2. pontban felsorolt adalékokat. Adja hozzá a halatés a 3. pontban felsorolt hozzávalókat. Forralja össze, majd vegye le a lángot,és lassú tűzön főzze még 5 percig. Vegye ki a haldarabkákat és csöpögtessele, majd rendezze tányérra. A levét keverje el a 4. pontban felsorolt adalékokkal.Öntse a halra és melegen tálalja!
Sárgarépát, salátát és koriandert tálalhatunk mellé köretnek.
Hozzávalók:
1 paradicsom
1 csomag szójababsajt (tofu) - ízlés szerint elhagyható
2 tojás
5 - 6 csészényi víz
2 csirkehúsleves kocka
1 teáskanál só
1 zsenge zöldhagyma (apró darabkákra vágva)
néhány csepp szezámolaj
Elkészítés:
Vágja a paradicsomot és a szójababsajtot kis kockákra; verje fel a tojást.
Forralja fel a vizet. Adja hozzá a leveskockákat, a paradicsomot és a szójasajtot.Forralja az egészet további 3 - 5 percig, majd öntse hozzá a felvert tojástkörkörösen kevergetve. Lassan csurgatva a tojásnak virág formája lesz.
Adja hozzá a sót, a hagymát és a szezámolajat. Melegen tálalja.
Párolt metélőhagyma szójababsajttal
Hozzávalók:
300 g szójababsajt
2 szál póréhagyma
50 g darált disznóhús
1.
3/4 csésze erőleves
1/4 teáskanál szójaszósz
fél teáskanál cukor
fél teáskanál szezámolaj
2.
1 teáskanál kukoricakeményítő
1 evőkanál víz
2 evőkanál növényi olaj
Elkészítés:
Vágja a szójababsajtot kockákra, és karikázza fel a póréhagymát.
Melegítse fel a két evőkanál olajat előmelegített wokban. Pirítsa olajona darált húst, míg el nem oszlik. Adja hozzá a metélőhagyma fehér részétés süsse meg hírtelen, amíg illatozni nem kezd. Adja hozzá a szójababsajtotés az első pontban felsorolt fűszereket. Főzze össze, majd vegye le a lángotkisebbre, és párolja lassú tűzön 5 percig. Adja hozzá a metélőhagyma zöldrészét, és rántsa be a 2. pontban felsorolt hozzávalókkal. Melegen tálalja.
A póréhagymát helyettesítheti zöldhagymával.
Serpenyős marha steak csili paprikával
Hozzávalók:
300 gr marha steak
2 piros csípős paprika
2 zöld csípős paprika
1 pohár földimogyoró
Fűszerek:
2 kanál szójaszósz
1 teáskanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
Szedje ki a paprikákból a magot és vágja apró kockákra a paprikákat.
Vágja a húst apró kockákra. Keverje össze a fűszereket és adja a húshoz,majd érlelje. Ezután bő forró olajban süsse 10 másodpercig.
Öntse ki a wokból az olajat és egy cseppnyi maradék olajban süsse tovább apaprikát a hússal. Keverje össze jól, majd zárja el a lángot. Keverje belea mogyorót. Tálalja melegen.
Sertésborda szójaszószban
Hozzávalók:
300 g csontos sertésborda
150 g sárgarépa
1.
fél pohár víz
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál cukor
2 evőkanál ecet
1 evőkanál főzőbor
Elkészítés:
Vágja a bordát csikokra, valamint aprítsa fel a répát szeletekre.
Az első pontban felsorolt hozzávalókat forralja össze. Adja hozzá a hústés a répát, és forralja össze ismét. Vegye kisebbre a lángot és főzzekislángon 40 percig.
Aprított zöldhagyma lehet a díszítés.
Csirke szójaszószban
Hozzávalók:
250g csirkecomb
6 rövid szál zöldhagyma
1 evőkanál tört gyömbér gyökér
1.
2 teáskanál főzőbor
1 teáskanál cukor
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál víz
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Keverje össze a zöldhagymát, a gyömbért és az első pontban felsorolt fűszereket.Szórja a fűszert a csirkecombokra, és tegye félre, hogy összeérjen.
Melegítse fel a két evőkanál olajat előmelegített wokban. Közepesen forróolajon süsse a csirkecombokat - 10 másodpercig mindkét oldalát -, mígenyhén aranysárgák nem lesznek. Addja hozzá a maradék pácot és a vizet.Forralja össze. Vegye le a lángot, és főzze lassú tűzön 20 percig. Vigyázzon,nehogy odakapjon! Ezután vegye ki a csirkecombokat, darabolja szeletekre ésrendezze el a tányéron. Öntse a maradék szószt a csirkére és így tálalja.
Koriander vagy sárgarépa illik hozzá köretnek.
Fokhagymás hal
Hozzávalók:
210 g hal (szálka nélküli szeletek)
1.
1 teáskanál gyömbérbor
csipetnyi só
2.
12 gerezd fokhagyma
3 szelet gyömbérgyökér
3 szál zöldhagyma
2 evőkanál növényi olaj
3.
fél evőkanál főzőbor
1 evőkanál szójaszósz
fél evőkanál fekete ecet
1 teáskanál cukor
1 csésze víz
4.
1 teáskanál kukoricakeményítő
és 1 evőkanál víz összekeverve
2 evőkanál növényi olaj
Elkészítése:
Pácolja a halat az első pontban felsorolt fűszerekkel 15 percet.
Melegítse fel a 2 evőkanál olajat az előmelegített wokban. Adja hozzá ahalat és süsse mindkét felét pirosra. Vegye le a tűzről. A maradékolajban dinsztelje meg a 2. pontban felsorolt adalékokat. Adja hozzá a halatés a 3. pontban felsorolt hozzávalókat. Forralja össze, majd vegye le a lángot,és lassú tűzön főzze még 5 percig. Vegye ki a haldarabkákat és csöpögtessele, majd rendezze tányérra. A levét keverje el a 4. pontban felsorolt adalékokkal.Öntse a halra és melegen tálalja!
Sárgarépát, salátát és koriandert tálalhatunk mellé köretnek.
Kapcsolódó linkek
Ide utaznék! |
Taiwan (Kína) |
kapcsolódó ország
Taiwan (Kína)
- Valutaváltó
- Üzemanyagárak
- Iránytű
- EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
- Hasznos információk
- Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
- Utazók sarka
- Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.