Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ferihegy átment a biztonsági teszten
2010. november 12.

Ismét "clear" besorolást kapott a ferihegyi repülőtér az EU szakértőinek vizsgálatán. Ezzel újra használhatja a tavasszal elvesztett "biztonságos európai repülőtér" címet.

A ferihegyi repülőtér visszakapta a "clear" besorolást, az EU szakértőinek utóellenőrzése eredményeként. A reptér egy tavaszi vizsgálatkor bukott meg, és akkor elvesztette a biztonságos minősítését. A szakértők azt vizsgálták, hogy a reptéren áthaladók átvizsgálása mennyire felel meg a nemzetközi előírásoknak.

A clear státus megkönnyíti az utasok dolgát, mert az átszálló budapesti utasokat a többi európai repülőtéren a továbbiakban nem vetik alá újabb biztonsági ellenőrzésnek, és nem kezelik őket EU-n kívülről érkező utazókként.

A besorolás elvesztése utáni intézkedések sok kényelmetlenséget okoztak a reptér közönségének. Az alaposabbá váló, viszont ettől lelalssult átvizsgálás miatt nyáron és ősszel gyakoriakkáváltak az elképesztően hosszú sorok, rendszeresen késtek emiatt az induló járatok is. A pilóták és am légikísérők pedig megalázó átvizsgálási procedúrára panaszkodtak.

Biztonsági okokból nem hozták nyilvánosságra, hogy tavasszal milyen hiányosságokat tártak fel Ferihegyen.

forrás: index.hu/

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország