Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Budapest Égi Udvara - 2011 márciusától
2010. november 11.

A budapesti légikikötő "Égi Udvara", tehát újonnan épülő terminálja emblematikus épülettel gazdagítja Magyarországot, az utazást pedig gyorsabbá és kényelmesebbé teszi majd minden utas számára.

Az épület belső munkálatai gőzerővel zajlanak. Mióta szűk két hónappal ezelőtt feszültség alá helyezték az első kapcsolószekrényt - és így elektromos árammal látták el az Égi Udvar épületét -, számos további lépést tudtak végrehajtani az építkezésen.

Egyebek mellett elkezdődhetett a beépített berendezések és eszközök üzemi próbája, a világítástól kezdve a tűzzáró ajtók mágnesein át egészen a csomagszállító szalagokig. A SkyCourt alagsorában készen áll a teljes klíma gépház, minden hőcserélő, vezeték, szűrő és meghajtás a helyén van. Ugyancsak a helyére került az a hatalmas dízelgenerátor, amely a jövőben egy nagyobb áramkimaradás esetén biztosítja, hogy szünetmentesen működjenek az elektromos berendezések az épületben.

Öt emelettel feljebb beépítették és kipróbálták az új terminál épület mennyezetbe épített lámpasorait, amelyeket korszerű, energiatakarékos fénycsövekkel láttak el.

Jelenleg egyes helyeken már a burkolatot rakják, néhol pedig már egy-egy bérlő megkezdte a leendő üzlethelységének a kialakítását. Nemrég a téglafal lebontásával egybenyitották a 2B Terminál és a SkyCourt pincéjét. Ugyanitt új transzformátorokat is elhelyeztek, amelyek mostantól az épület villamos energia ellátását biztosítják.

Az építkezés rendre fennakadások nélkül, a meghatározott ütemterv szerint halad, így 2011 márciusában az ünnepélyes megnyitót követően az utasok birtokba vehetik majd az új terminál épületet.

forrás: www.bud.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország