Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

A KLM újraindítja budapesti járatát
2010. november 02.

A KLM Holland Királyi Légitársaság 2010. október 31-től kezdődően újraindítja a Budapest Ferihegy repülőtérre közlekedő járatát.

5 év után újra saját üzemeltetésű KLM járat indul a Budapest-Amszterdam útvonalon naponta háromszor.
A budapesti járatot eddig a KLM közösen üzemeltette a Malév légitársasággal, de október 31-től kezdődően a KLM beszünteti együttműködését a Malévvel.

A napi három járat a helyi és a csatlakozó utasforgalom teljeskörű kiszolgálását célozza. Az útvonalon Boeing 737-es repülőgép közlekedik, a fedélzeten turista, és Europe Select osztályok között választhatnak az utasok. A kedvező menetrend az egynapos amszterdami kinttartózkodást is lehetővé teszi.

A járatindítás megünneplése alkalmából a KLM meghívta partnereit, vállalati ügyfeleit és a Magyar Sajtó képviselőit. A ceremónia az Amszerdamból érkező gép fogadásával kezdődött, majd az ezt követő állófogadás után egy oldtimer járat vitte fel az érdeklődőket a magasba.

A program során beszédet mondott Mr. Philippe Maudet, az Air France és KLM Közép-Európai vezérigazgatója és Mr. Pieter Elbers a KLM Hálózatfejlesztési Elnökhelyettese.

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a mai nappal egy új, erős kapocs jöhet létre Amszterdam és Budapest között. Az új járat bizonyítja, hogy a KLM bízik ennek a gyönyörű országnak a jövőjében, gazdasági erejének növekedésében. Reméljük, hogy az Air France és KLM erős nemzetközi hálózata révén Magyarországot még jobban össze tudjuk kötni a világgal. " - mondta Mr. Philippe Maudet .


A program egy kiállítás-megnyitóval zárul: a szeptember végén három hátrányos helyzetű gyermekotthon részére kiírt "Szárnyra kap a mosoly" rajzpályázat nyertes munkáiból összeállított kiállítás a Ferihegy 2 A Terminálon lesz megtekinthető. A megnyitóra a gépfogadással egy napon 15:30-kor kerül sor. A KLM magyarországi irodája 3 hátrányos helyzetű vidéki gyermekotthont választott ki, ahol meghirdette a "Szárnyra kap a mosoly" rajzpályázatot. A tiszadobi, a baktalorándházi és a mátészalkai gyermekotthon lakóit szeretné a vállalat azzal támogatni, hogy 10 nyertest 10 barátjukkal együtt kirepít Amszerdamba és programokat szervez számukra.

A nyerteseket, akik barátaikkal együtt Amszterdamba repülnek 4 fős zsűri választotta ki, melynek tagjai Robert Milders a Holland Királyság magyarországi nagykövete, Marék Veronika mesekönyvíró és illusztrátor, Szekeres Nóra televíziós műsorvezető és Melles Botond, az Air France és KLM magyarországi igazgatója.
A nyertesek és barátaik az október 31-i géppel repülnek Amszterdamba. Az útról és az élményekről folyamatosan beszámolunk a KLM facebook oldalán:
http://www.facebook.com/pages/Az-elmeny-utkozben-kezdodik-KLM/123062957749369

forrás: KLM Média

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Amszterdam
Hollandia