Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Megszületett az első magyar Michelin-csillag
2010. március 18.

A neves Michelin Guide legújabb, európai kiadványában végre szerepel magyar étterem is: a budapesti Ráday utcai Costes kapta meg elsőként a világ legjobb éttermeinek szánt elismerést.

A belvárosi étterem már nyitása óta a csúcsgasztronómiát tűzte zászlajára, korábbi konyhafőnökük, a portugál Miguel Rocha Vieira többek közt Ferrán Adriánál, a háromcsillagos spanyol séfnél tanulta ki a molekuláris gasztronómiát. A tehetséges szakáccsal nemrégiben még a TV Paprikán is találkozhattunk, vele készült ugyanis a Jövő konyhája című sorozat. Miguel Vieiria azonban tavaly visszament Lisszabonba, helyét az argentin Nicolas Delago vette át.

Az étterem tulajdonosai között található egyébként Gerendai Károly, a Sziget főszervezője is, aki tavaly a Kreatív Konyhafórumon azt nyilatkozta, hogy a csúcsgasztronómia és a nyereségesség nem mindig jár kéz a kézben...

A Michelin Guide Bib Gourmand elismerést is adományoz azon éttermeknek, amelyek ár-érték arányban kiválóan teljesítenek. Ebbe a kategóriába idén négy budapesti étterem került, a Várbeli 21 étterem, a XII. kerületi Arcade Bistro, a Bíró Lajos nevével fémjelzett Bock Bistro az Erzsébet körúton, illetve az I. kerületi Csalogány 26.

Idén a legtöbb 3 Michelin csillagos étterem nem meglepő módon Franciaországban található, 10 egység Párizsban, egy Lyonban, kettő Londonban, egy Rómában és egy Firenzében kapta meg a legmagasabb szintű elismerést. A brit fővárosban található azonban az egyetlen új háromcsillagos egység, az Alain Ducasse at the Dorchester.

Tavaly novemberben a másik neves étteremkalauz, a Gault-Millau két fővárosi éttermet is a nagyjából egy Michelin-csillagnak megfelelő 15 séfsapkával jutalmazott, a Babel Delicate-ot és a Fausto's -t, további séfsapkákat kapott az Alabárdos, az Arany kaviár, a Múzeum, a Gundel, a Csalogány26, a Donatella, a Bock Bistro, a Baraka, a Robinson és a Kárpátia.

forrás: www.turizmuspanorama.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország