Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Thaiföld ingyenes biztosítással és vízummal csalogatja a turistákat és kedvezményekkel a légitársaságokat
2010. március 08.

Thaiföld az év végéig tízezer dollár (körülbelül kétmillió forint) értékű biztosítást kínál díjmentesen minden külföldi látogatónak, akinek vesztesége vagy kára származik az ottani belpolitikai felfordulásból, beleértve a halálesetet, a sérülést vagy a tartós egészségkárosodást.

Az áldozatok ingyenes orvosi ellátásra számíthatnak, és napi 1000 dolláros (durván 200 ezer forintos) kártérítést kapnak, ha több mint tíznapos kórházi ellátásra szorulnak. Azoknak a turistáknak, akiknek utazása késedelmet szenved a zavargások vagy a tüntetések miatt, naponta 100 dollár (körülbelül 20 ezer forint) jár. Ez az összeg azonban a kórházi ápolással együtt nem haladhatja meg a 10 ezer dollárt.

A turistacsalogató ajánlatot ismertető Vacsara Kannikar idegenforgalmi és sportminiszter elmondta azt is, hogy 2011 márciusáig eltörlik a vízumdíjakat, és ez akár tartósan fennmaradhat. A légitársaságoknak is adnak engedményeket: a parkolási díjból 10 százalékot, a leszállási díjból 20 százalékot engednek el 2010 végéig. A szállodaköltségek is csökkenhetnek, mert a hotelek kedvezményesen kapják az áramot. Thaiföldöt azóta sújtják politikai megmozdulások, hogy 2006-ban katonai puccsal elűzték Thakszin Sinavatra miniszterelnököt. Támogatói március közepére újabb tüntetéseket szerveznek.

A turisták ingyenes biztosítását az idegenforgalmat ösztönző más intézkedésekkel együtt, eredetileg azután vezették be, hogy 2008 végén tüntetők megszállták Bangkok két nemzetközi repülőterét, és külföldiek százezrei rekedtek a délkelet-ázsiai országban. "Az idegenforgalmi ágazat helyzete javulóban van, de további támogatásra van szüksége" - mondta a bangkoki kormányszóvivő az intézkedésekről. Thaiföld fő valutaforrása az turizmus, ezért érintette érzékenyen az országot, hogy tavaly az előző évhez képest 8 százalékkal, 14,1 millióra esett vissza a beutazó turisták száma, és az idegenforgalomból származó jövedelem 3 százalékkal, 16 milliárd dollárra csökkent. (MTI)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Thaiföld