Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

5 százalékos növekedést hozott novemberben Németországnak a berlini fal leomlása
2010. január 26.

A beutazó turizmus novemberi, öt százalékos növekedése eddig messze a legerősebb volt a 2009-es évben.

„2009 novemberében külföldiek 3,5 millió vendégéjszakáját töltöttek el németországi kereskedelmi szálláshelyeken, ami meghaladja a 2007-es rekordév eredményét” - hangsúlyozta Petra Hedorfer, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) elnök-vezérigazgatója. A komoly növekedésben jelentős szerepet játszhatnak a novemberi rendezvények, például a november 9-ei nagyszabású ünnep, amelyet a berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából tartottak.

A belföldi idegenforgalom is növekedett 2009 novemberében egy százalékkal, összességében 19,1 millió vendégéjszakát regisztáltak. „2009-ben a belföldi turizmus adta az alapot ahhoz, hogy az összvendégéjszakák száma mindeddig stabil maradhatott. Tavaly november végéig 22,6 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami időarányosan éppen a 2008-as év színvonalának felel meg” - emelte ki Hedorfer asszony. A hazai vakáció Németországban ebben az évben népszerűbb volt, mint valaha, ami valószínűleg nagyban köszönhető a fal leomlásának jubileumi eseményeit egész évben hangsúlyozó marketingtevékenységnek.

"A növekedés 2010-ben is folytatódhat: a szárazföldi utazások változatlanul keresettek és az utazók továbbra is érzékenyek az árakra. Németország mint úti cél, a maga kiváló infrastruktúrájával, változatos tájaival, s igen jó ár-érték arányával bizakodással tekinthet a 2010-es év elé. Belföldön folytatjuk majd az „Utazzunk közelre” kampányt s az országot mint az év minden szakában vonzó úti célt állítjuk a középpontba” - mondta a DZT vezetje. „Ami a beutazó turizmust illeti: a változatlanul bizonytalan gazdasági körülmények között 2010-ben is azt hangsúlyozzuk majd, hogy minőséget nyújtunk - méghozzá kedvező áron - tette hozzá Hedorfer asszony.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Németország