Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Bővül az egészségbarát éttermek köre
2009. december 10.

Az Egészségbarát program májusi indulása óta már több mint 10 egészségbarát termék és számos étterem segíti mindazokat, akik tenni akarnak szív- és érrendszeri kockázatuk csökkentése érdekében.

Az egyén is felelős saját és családja egészségéért - hangsúlyozta Ábrahám Attila, az Egészségügyi Minisztérium megbízottja szerdán a sajtó képviselőinek tartott tájékoztatón Budapesten. Elmondta, hogy a program és az egészségbarát védjegyek segítenek a helyes döntések meghozatalában, ezért a tárca támogatja a kezdeményezést. Az elfogyasztott só mennyisége és a szív- és érrendszer állapota közötti összefüggést régóta ismeri az orvostudomány.

Korábbi vizsgálatok szerint a magyar lakosság 280 százalékkal több sót fogyaszt, mint a napi megengedett mennyiség - közölte Péterfia Éva projektvezető. Hozzátette, hogy Magyarországon több mint 63 ezer étterem van, ezek közül körülbelül ezer érdeklődik a program iránt, ami jelzi, hogy az egészségbarát éttermek sora is bővül. Az ilyen éttermekben nem lehet dohányozni, az asztalon nincs só, csak külön kérésre visznek a vendégnek. A folyadékbevitel fontossága miatt egy kancsó vizet helyeznek a vendég elé, és az étlapokon az étel kalóriatartalma is szerepel. Az étel neve alatt azt is elolvashatja az érdeklődő, hogy az adott kalóriamennyiséget mennyi sétával, futással, úszással és kerékpározással lehet elégetnie egy 70 kilogrammos személynek.

Az Egészségbarát programot a szervezők eredetileg az év végéig tervezték, de az érdeklődést látva úgy döntöttek, hogy folytatódik a védjegyek kiadása, és az egészségbarát termékek körének bővítése. (MTI)

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Magyarország