Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Kerékpárszerelővé képzi a kenyaiakat a 90 éves KLM
2009. október 14.

A KLM fennállásának 90 éves évfordulóját ünnepli. A Holland Királyi Légitársaságot 1919. október 7-én alapították Hollandia és gyarmatai részére.

A KLM a világ legrégebbi légitársasága, mely még az eredeti neve alatt működik. Az október 7-én megrendezett programok a KLM 90 éves fennállását ünneplő eseménysorozat lezárását jelentik. Az Air France, amellyel a KLM öt évvel ezelőtt egyesült, idén ünnepli 76. születésnapját.

Peter Hartman, a KLM elnök-vezérigazgatója egy, a holland nemzeti űrkutatási laboratóriumban (National Aerospace Laboratory) rendezett szimpóziumon beszélt a repülés és a légitársaság jövőjéről. Hartman szerint a legfontosabb rövidtávú változást a fenntartható üzemanyagok fejlesztése és alkalmazása jelenti. „Keményen dolgozunk ezen a területen és bízunk benne, hogy meg tudjuk kettőzni erőfeszítéseinket, amint a gazdasági válság lehetővé teszi.”

Hartman nem jósol nagy változásokat a légiközlekedési eszközöket illetően az elkövetkező 20 évben. „Azután – mondja – a légiközlekedési eszközök teljesen új generációja fog megjelenni és talán búcsút mondhatunk a hagyományos motoros-szárnyas csőnek. Elképzelésem sincs, hogy pontosan hogy is fog kinézni az új modell, de a változás okvetlenül be fog következni.”

A KLM 90 éves évfordulójához kapcsolódó ünnepségek szerények voltak. Az évfordulós év január 1-jén egy ünnepi járattal indult. Az utasok között volt 90 beteg gyerek a High-Flyer Alapítványtól (Stichting Hoogvliegers). Egy másik emlékezetes esemény volt a KLM tulipán hivatalos névadó ünnepsége, melyen Peter Hartman, a KLM elnök-vezérigazgatója és Frederique van der Wal, holland ex-topmodell elnökölt. Júliusban a KLM egy repülőúttal ajándékozott meg 90 nyugdíjas korú állampolgárt, akik korábban sohasem ültek repülőgépen. Idén ősszel egy különleges KLM kamion látogat el Európa 30 városába. Ez az „ihletkörút” bemutatja a KLM összes termékét és szolgáltatását. A kamion szeptember 18-án a dániai Billundból indult útjára és november 7-én a németországi Münchenben fejezi be turnéját.

A KLM az évfordulós év folyamán egy jó ügyet is támogatott, „Cycling Blue for Kenya” elnevezéssel. Ez a KLM és a Cycling Out of Poverty („kibiciklizünk a nyomorból”) segélyegyesület közös projektje. Az elkövetkező három hónap során a Cycling Blue for Kenya egy KLM AirCares program keretében megvalósuló projekt lesz.

A cél a kenyai emberek kerékpárszerelővé képzése, kerékpárjavító műhelyek létesítése a térségben és kerékpárok finanszírozása az iskolájuktól tíz kilométernél nagyobb távolságra élő kenyai gyerekek részére. A múlt hétvégén a KLM nyílt napot szervezett a KLM személyzete, azok barátai és családtagjai számára. Csaknem 40.000 ember élt az alkalommal és kereste fel a KLM azon helyeit, amelyekkel munkájuk során rendesen nem kerülnek kapcsolatba.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Amszterdam
Hollandia