Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Fényűzés Bruneiben
2009. szeptember 17.

Arany armatúrák, márvány fürdőszobák és plüss, amíg a szem ellát: a világ legdrágább szállodája, az Empire Hotel Brunei szultánságban áll, és újabban a híres emberek mellett már a családos vendégkört is megcélozta. Aki ide papucsban, metálos pólóban és szakadt farmerben megy le a reggeli büféhez, az egészen biztosan valami nagyon híres ember lehet - megengedheti magának.

A szállodai beruházás áráról senki sem beszél, de úgy hírlik, a megbízott több mint 200 külső és belsőépítész tonnaszámra aranyozhatta az épületet és teleragaszthatott mindent Swarowski kristályokkal. A lobby, illetve az egész belső átrium 50 méter magas, és 5 emeletnyire szökell felfelé, a tengerre néző hatalmas üveghomlokzat nagysága ugyancsak világrekordgyanús. Nem spóroltak a fürdőszobák berendezésénél sem: mindenütt olasz márvány és tökéletesen aranyozott armatúrák. Az Emperor lakosztályban még a szőnyeg is aranyszálakkal van átszőve.

Akinek a pénztárcája megengedi, hogy éjszakánként 15.000 euróért kivegye ezt a legdrágább lakosztályt, nem kell vegyülnie a többi vendéggel az uszodában: lakosztályához ugyanis egy olimpiai méretű úszómedence is tartozik, amely közvetlenül a hálószobából nyílik. A recepción mindenki kaphat egy térképet, nehogy elkeveredjen a hotelben, melynek néhány további száma: 11 négyzetkilométernyi vízfelület, 9 uszoda, 22 kilométer sétaút. A vendégeket golfkocsik fuvarozzák ide-oda a hatalmas területen. (Focus online Reisen)

forrás: www.turizmuspanorama.hu