Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Döntetlen az idei paradicsomháború
2009. szeptember 01.

Valenciától nem messze fekszik Bunol, ahol ez a nem hétköznapi ünnep, a Tomatina zajlik. Őrült spanyolok és turisták tömegei vetik bele magukat a pardicsomtengerbe és kedvükre dobálják a puha, kifejezetten erre az alkalomra előkészített paradicsomokat. Töménytelen mennyiséget.

Ezt a háborút nem lehet szárazon megúszni, de persze nem is az a cél, hanem hogy minél nagyobb mennyiséget zúdítsunk másokra.

Célszerű tehát ennek megfelelően öltözni: zárt cipőben menni, (mert egy papucsot könnyen el lehet hagyni a küzdelem közepette), olyan elnyűtt szerkót választani, amit már máskor nem szeretnénk hordani, mert biztos megsínyli a pari-csatát.

Egy búvárszemüveg is jól jön ezen a bunoli parádén, mert így kivédhetjük az amúgy szemünkbe röppenő darabokat .

Fényképezőgépet vagy kamerát csak és kizárólag vízállót szabad vinni, mert különben nemhogy fotónk nem lesz utána, de gépünk se. :)

Egy-egy fotó kedvéért nem érdemes felmászni kerítésre, párkányra, stb, mert akkor mi kerülünk a célkeresztbe, mindenki minket fog bombázni.

Ezek nem szabályok, csupán tanácsok, érdemes megfontolni őket ha az ember részt szeretne enni ezen a mókás spanyol ünnepen.

És mivel erre a bunoli őrületre mindig sok jelentkező van, szállásról időben kell gondoskodni, nehogy a csata után ne legyen hol lehajtania fejünket.
Jól fog esni a pihenés. (miközben a takarítóbrigád újra tisztaságot varázsol Bunol utcáira és másnap minden megy tovább a maga rendjén.

forrás: www.spanyolportal.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Spanyolország