Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Reptéri és kormányzati intézkedések a sertésinfluenza-járvány ellen
2009. április 30.

A Budapest Airport megerősítette a ferihegyi repülőtéren az orvosi szolgálatot, és állandó ügyeletet tart, az önkormányzati miniszter pedig összehívta a Kormányzati Koordinációs Bizottságot, hogy elejét vegyék hazánkban az új típusú influenza terjedésének.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) és a Tisztiorvosi Hivatal közösen folyamatosan nyomon követi az eseményeket és vizsgálja, hogy mi a valószínűsége annak, hogy a betegség Magyarországon is megjelenik. Magyarországon jelenleg nincs közvetlen járványveszély, ilyen megbetegedés sem fordult még elő.

A Budapest Airport mindenesetre azonnal felvette a kapcsolatot az illetékes egészségügyi hatóságokkal, hogy milyen megelőző intézkedésekre van szükség Magyarországon és a ferihegyi repülőtéren. A Budapest Airport azt tanácsolja azon utasainak, akik az érintett térségekből érkeznek Ferihegyre, hogy hét napon keresztül folyamatosan figyeljék meg saját egészségügyi állapotukat. Amennyiben hőemelkedést, lázat, köhögést, hányingert, hasmenést, izomfájdalmat vagy egyéb más influenzás tünetet tapasztalnak, mindenképpen keressék fel háziorvosukat telefonon, vagy kérjenek tanácsot az ÁNTSZ-től közvetlenül (Tel.: 06-1-465-3850)

A BA a hatóságokkal közösen megerősítette a ferihegyi repülőtéren az orvosi szolgálatot, és állandó kihelyezet ügyeletet tart a repülőtér érkezési tranzitvárójában. A betegség tüneteit tapasztaló érkező utasainak azt javasolja, hogy már a repülőtéren forduljanak a szakemberekhez. A Budapest Airport folytatja az utasok folyamatos tájékoztatását és napi kapcsolatban áll az ÁNTSZ illetékes szakembereivel. Amennyiben szükséges, további előkészületeket tesz az esetleges megbetegedések megelőzésére.

Varga Zoltán önkormányzati miniszter, a Kormányzati Koordinációs Bizottság elnöke, Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter kezdeményezésére összehívta a KKB ülését. A rendkívüli ülésére azért került sor, mert a WHO döntése nyomán a nemzeti influenza pandémiás terv 5. fázisa lépett hatályba hazánkban is. Az ebben megjelölt feladatok szükségessé teszik a védelmi igazgatás szerveinek összehangolt együttműködését. A KKB a szaktárcák javaslatai alapján kormányzati intézkedéseket készít elő.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország