Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Forgalmi változással kezdődik a ferihegyi 2-es terminál fejlesztése
2009. április 15.

Április 16-tól nem lehet autóval behajtani a ferihegyi 2-es terminál érkezési szintjére.

Április végén megkezdi a Budapest Airport (BA) a ferihegyi repülőtér 2-es terminálépületének, az Égi Udvarnak (SkyCourt) bontási és építési munkáit. Az építkezés idejére a BA a személygépjármű forgalom számára lezárja a terminál érkezési szintjét.

Április 16-től várhatóan 2010 nyaráig személygépkocsival nem lehet behajtani a 2-es terminál alsó, érkezési szintjére. Az érkezési szintre kizárólag a BKV, Budapest Airport Minibusz járművei és taxik hajthatnak fel, valamint a BA területén üzemelő autókölcsönzők járművei. A felső indulási szint továbbra is nyitva áll a személygépkocsi forgalom előtt, azonban a kevés parkolóhely miatt a BA azt tanácsolja, hogy a felső karéjt lehetőség szerint gyors ki-, és beszállásra használják az utasok.

Egy-két órás parkoláshoz javasoljuk a terminál előtti rövid távú parkolót. Egy vagy több napos parkoláshoz pedig rendelkezésre áll a termináltól kissé távolabb fekvő, de alacsony árakat kínáló, hosszú távú parkoló.

A Budapest Airport a következő években mintegy 261 millió eurót (65 milliárd forintot) fordít a ferihegyi repülőtér fejlesztésére és modernizálására. A BUD Future fejlesztési program első fázisában megépül a 2A és 2B terminált összekötő, Égi Udvar (SkyCourt) névre keresztelt új terminál épület. Az Égi Udvar a 2-es terminál szíve lesz. 40 százalékkal nő a repülőtér check-in területe, 10 új jegykezelő pult nyílik, és 8 automata check-in szerkezetet létesít a BA. Ezáltal jelentősen csökken a várakozási idő, rövidülnek a sorok és a repülőtér még több járat egyidejű kiszolgálására lesz képes.

Az új terminálban minden utas egy központi területen halad át a biztonsági ellenőrzésen. Az áteresztő képesség növelése érdekében a Budapest Airport 14 új utasbiztonsági csatornát épít ki, hogy az utasok a növekvő forgalom ellenére is gyorsan bejussanak a tranzit területére. Az ellenőrzési pontokon a legkorszerűbb technikát felvonultató utasbiztonsági rendszert üzemelteti a Budapest Airport, mely gyors, kényelmes és biztonságos kiszolgálást tesz lehetővé. A földszinti indulási oldalon boltok, a félemeleten pedig éttermek, kávézók és bárok széles választéka várja majd a vendégeket. A 2-es terminál kereskedelmi területe 40 ezer négyzetméterrel, a jelenlegi duplájára bővül.

A Budapest Airport a neves hazai és külföldi márkák bevonásával világszínvonalú vásárlási és étkezési lehetőséget kíván biztosítani az utasainak. Hatalmas ablakok, modern építészeti megoldások és lélegzetelállító kilátás gondoskodik majd arról, hogy az Égi Udvar minden látogatót lenyűgözzön. A Magyarországra látogató vendégek Ferihegyen szerzik első és utolsó benyomásaikat Magyarországról. Az új épület az Europa Nostra építészeti díjat elnyerő 1-es terminál mellett Magyarország és Budapest egyik jelkép értékű épülete lesz.

forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Budapest
Magyarország