Katalán sült zöldségtál - Escalivada
	2009. március 31.
Képgaléria - Escalivada
		
		
		
	Az Escalivada egy katalán étel, tipikus mediterrán finomság: könnyű, színes, egészséges és finom!
A katalánok általában előételként vagy hús, hal mellé fogyasztják ezt az ételt, amit akár grillen, akár sütőben is elkészíthetünk.
Hozzávalók:
4 kisebb padlizsán, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 kaliforniai paprika, 4 zöldhúsú paprika, 2-3 paradicsom, olíva olaj, petrezselyem, só
Először mosd meg a padlizsánt, paprikát és a paradicsomot. Tedd a sütőtálcára helyezett alufóliára a padlizsánt (egyben, hámozatlanul), a paprikát (szintén egyben), a hagymákat (egyben, héjastól) és a paradicsomot, majd süsd őket előmelegített sütőben 180 - 200 C -on kb egy órán át. (kivéve a paradicsomot, mert az hamarabb megsül) (célszerű a padlizsánt bevágni egy kicsit, hogy könnyebben átsüljön a belseje is és meglocsolni egy kis olíva olajjal a paprikát és padlizsánt is)
Időnként forgasd meg a őket, hogy minden oldaluk jól átsüljön és még véletlenül se égjen oda. Később a paradicsomokat is add hozzá.
Ha már késznek látod a zöldségeket, vedd ki és hámozd meg őket, valamint távolítsd el a paprika magjait. A hagymát is pucold meg és vágd vlékony csíkokra a többi zöldséggel egyetemben. Most már nicns más hátra, csak meglocsolni az összetört fokgyamával és apróra vágott petrezselyemmel gazdagított olíva olajat.
A katalánok van, hogy piritós kenyére halmozzák az Escalivada-t, amit persze további hozzávalókkal is lehet készíteni: pl. krumplival vagy szardíniával kiegészítve.
Jó étvágyat, avagy Bon profit ahogy a katalán mondaná!
forrás: www.spanyolportal.hu
	A katalánok általában előételként vagy hús, hal mellé fogyasztják ezt az ételt, amit akár grillen, akár sütőben is elkészíthetünk.
Hozzávalók:
4 kisebb padlizsán, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 kaliforniai paprika, 4 zöldhúsú paprika, 2-3 paradicsom, olíva olaj, petrezselyem, só
Először mosd meg a padlizsánt, paprikát és a paradicsomot. Tedd a sütőtálcára helyezett alufóliára a padlizsánt (egyben, hámozatlanul), a paprikát (szintén egyben), a hagymákat (egyben, héjastól) és a paradicsomot, majd süsd őket előmelegített sütőben 180 - 200 C -on kb egy órán át. (kivéve a paradicsomot, mert az hamarabb megsül) (célszerű a padlizsánt bevágni egy kicsit, hogy könnyebben átsüljön a belseje is és meglocsolni egy kis olíva olajjal a paprikát és padlizsánt is)
Időnként forgasd meg a őket, hogy minden oldaluk jól átsüljön és még véletlenül se égjen oda. Később a paradicsomokat is add hozzá.
Ha már késznek látod a zöldségeket, vedd ki és hámozd meg őket, valamint távolítsd el a paprika magjait. A hagymát is pucold meg és vágd vlékony csíkokra a többi zöldséggel egyetemben. Most már nicns más hátra, csak meglocsolni az összetört fokgyamával és apróra vágott petrezselyemmel gazdagított olíva olajat.
A katalánok van, hogy piritós kenyére halmozzák az Escalivada-t, amit persze további hozzávalókkal is lehet készíteni: pl. krumplival vagy szardíniával kiegészítve.
Jó étvágyat, avagy Bon profit ahogy a katalán mondaná!
forrás: www.spanyolportal.hu
		Kapcsolódó linkek
		
		
			
	
				| 
							
					Ide utaznék! Barcelona  | 
				
							
					Spanyolország | 
			
							kapcsolódó ország
						
						
							Spanyolország						
						- Valutaváltó
 - Üzemanyagárak
 - Iránytű
 - 
								
								
								EURÓPA
								ÁZSIA
								AFRIKA
								ÉSZAK-AMERIKA
								DÉL-AMERIKA
								AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA
								ANTARKTISZ
							 - Hasznos információk
 - Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
 - Utazók sarka
 - Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
 
							magazin
						
						
						
						
						
						NagyUtazás.hu
					
					Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.