Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Katalán sült zöldségtál - Escalivada
2009. március 31.

Az Escalivada egy katalán étel, tipikus mediterrán finomság: könnyű, színes, egészséges és finom!

A katalánok általában előételként vagy hús, hal mellé fogyasztják ezt az ételt, amit akár grillen, akár sütőben is elkészíthetünk.

Hozzávalók:
4 kisebb padlizsán, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 kaliforniai paprika, 4 zöldhúsú paprika, 2-3 paradicsom, olíva olaj, petrezselyem, só

Először mosd meg a padlizsánt, paprikát és a paradicsomot. Tedd a sütőtálcára helyezett alufóliára a padlizsánt (egyben, hámozatlanul), a paprikát (szintén egyben), a hagymákat (egyben, héjastól) és a paradicsomot, majd süsd őket előmelegített sütőben 180 - 200 C -on kb egy órán át. (kivéve a paradicsomot, mert az hamarabb megsül) (célszerű a padlizsánt bevágni egy kicsit, hogy könnyebben átsüljön a belseje is és meglocsolni egy kis olíva olajjal a paprikát és padlizsánt is)

Időnként forgasd meg a őket, hogy minden oldaluk jól átsüljön és még véletlenül se égjen oda. Később a paradicsomokat is add hozzá.

Ha már késznek látod a zöldségeket, vedd ki és hámozd meg őket, valamint távolítsd el a paprika magjait. A hagymát is pucold meg és vágd vlékony csíkokra a többi zöldséggel egyetemben. Most már nicns más hátra, csak meglocsolni az összetört fokgyamával és apróra vágott petrezselyemmel gazdagított olíva olajat.

A katalánok van, hogy piritós kenyére halmozzák az Escalivada-t, amit persze további hozzávalókkal is lehet készíteni: pl. krumplival vagy szardíniával kiegészítve.

Jó étvágyat, avagy Bon profit ahogy a katalán mondaná!

forrás: www.spanyolportal.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Barcelona
Spanyolország