Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Háromkirályok Spanyolországban
2009. január 06.

Amikor nálunk már el is múlt a karácsonyi hangulat, a spanyolok még javában ünnepelnek. A spanyol hagyományok szerint január 5-én érkeznek ugyanis a Háromkirályok (Reyes Magos) a hozzájuk intézett levelekben kért ajándékokkal.

Érkezésük látványos! Sevillában például már 1918 óta minden év január 5-én megrendezik a Háromkirályok felvonulását (Cabalgata de Reyes Magos) az utcára özönlő gyermeksereg legnagyobb örömére. A királyok hintón (van ahol tevén vagy hajón) érkeznek a a spanyol városokba és az őket fogadó tömeget cukorkákkal, csokival ajándékozzák meg. (csak Sevilla városában több, mint 90 tonna cukorkát szórnak szét a "királyok"!)

Leginkább egy karneválhoz hasonlít a felvonulás és persze nem csak a gyerekeket nyügözi le, hanem a felnőtteket is, akik szintén szép számban vesznek részt ezen a karácsonyi spanyol murin.

Az igazi ajándékozásra másnap reggel, Vízkereszt napján kerül sor családi körben. Aki jól viselkedett, megkapja a királyoktól "rendelt" ajándékokat, aki rossz volt, annak viszont "carbón"-t (szén kinézetű édességet) hagynak a Háromkirályok.

forrás: www.spanyolportal.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Spanyolország