Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Ajoblanco - Hófehér krémleves andalúz módra
2008. október 02.

Ajoblanco. Sokszor a gazpacho fehér testvéreként szokták emlegetni mivel alapvető összetevői közt szerepel a fokhagyma, olivaolaj, víz, kenyérbél csakúgy mint a gazpacho-ban és szintén Andalúziából származik, mégis teljesen más.

Különleges ízét - a fokhagymán túl- a másik fő összetevője, a mandula adja.

Hozzávalók:
200 g (hámozott) mandula
100 g kenyérbél
2 gerezd fokhagyma
1.5 L víz
2 dl olivaolaj
2 evőkanál ecet


Elkészítés:
Áztassuk be a kenyérbelet egy kis vízbe. Zúzzuk össze a mandulát, fokhagymát, kenyérbelet, adjuk hozzá az ecetet és egy kis sót. Dolgozzuk össze, míg egy masszaszerű állaga nem lesz. Lassan keverjük hozzá az olivaolajat, végül pedig óvatosan adjuk hozzá a vizet. Szűrjük le és jól behűtve tálaljuk, szőlőszemekkel díszítve.
Jó étvágyat!

forrás: www.spanyolportal.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Spanyolország