Ajoblanco - Hófehér krémleves andalúz módra
2008. október 02.
Képgaléria - Ajoblanco
Ajoblanco. Sokszor a gazpacho fehér testvéreként szokták emlegetni mivel alapvető összetevői közt szerepel a fokhagyma, olivaolaj, víz, kenyérbél csakúgy mint a gazpacho-ban és szintén Andalúziából származik, mégis teljesen más.
Különleges ízét - a fokhagymán túl- a másik fő összetevője, a mandula adja.
Hozzávalók:
200 g (hámozott) mandula
100 g kenyérbél
2 gerezd fokhagyma
1.5 L víz
2 dl olivaolaj
2 evőkanál ecet
só
Elkészítés:
Áztassuk be a kenyérbelet egy kis vízbe. Zúzzuk össze a mandulát, fokhagymát, kenyérbelet, adjuk hozzá az ecetet és egy kis sót. Dolgozzuk össze, míg egy masszaszerű állaga nem lesz. Lassan keverjük hozzá az olivaolajat, végül pedig óvatosan adjuk hozzá a vizet. Szűrjük le és jól behűtve tálaljuk, szőlőszemekkel díszítve.
Jó étvágyat!
forrás: www.spanyolportal.hu
Különleges ízét - a fokhagymán túl- a másik fő összetevője, a mandula adja.
Hozzávalók:
200 g (hámozott) mandula
100 g kenyérbél
2 gerezd fokhagyma
1.5 L víz
2 dl olivaolaj
2 evőkanál ecet
só
Elkészítés:
Áztassuk be a kenyérbelet egy kis vízbe. Zúzzuk össze a mandulát, fokhagymát, kenyérbelet, adjuk hozzá az ecetet és egy kis sót. Dolgozzuk össze, míg egy masszaszerű állaga nem lesz. Lassan keverjük hozzá az olivaolajat, végül pedig óvatosan adjuk hozzá a vizet. Szűrjük le és jól behűtve tálaljuk, szőlőszemekkel díszítve.
Jó étvágyat!
forrás: www.spanyolportal.hu
Kapcsolódó linkek
Ide utaznék! |
Spanyolország |
kapcsolódó ország
Spanyolország
- Valutaváltó
- Üzemanyagárak
- Iránytű
- EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
- Hasznos információk
- Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
- Utazók sarka
- Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.