Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Vérfürdő Spanyolországban?
2008. augusztus 27.

Dehogy, csak Bunol-ban az egyik legőrültebb spanyol ünnepen, a Tomatinán több mint 100 ezer kiló paradicsommal csatázott közel 40 ezer részvevő.

Minden évben augusztus utolsó szerdája a híres paradicsom csata napja. Ekkor az amúgy mindössze 9 ezer lakosú Bunol népessége háromszorosára vagy négyszeresére duzzad a tömegesen érkező turistákkal illetve a környékről érkező "őrült spanyolokkal". A vonatok ilyenkor zsúfolásig megtelnek, szálláshely már nincs.

Gondolhatod, hogy a buli napján Bunol utcái úsznak a paradicsomban, a részvevőkről nemis beszélve. Van, aki úszószemüveget vesz fel, hogy legalább a szemébe ne menjen bele, az amúgy összezúzott, összenyomott paradicsom-zuhatag. (Ez alapszabály, hogy csak összenyomott paradicsommal szabad dobálózni, hogy elkerüljék a sérüléseket)

Amikor lefújják a bulit, kezdődhet a nagytakarítás, hogy másnap Bunol városa ismét megszokott formájában tündököljön, paradicsom-mentes legyen. (a házak homlokzatát egyébként a csata idejére nejlonnal vonják be)

A részvevők számára publikus zuhanyokat állítanak fel, hogy kihámozhassák magukat a paradicsomból. Mindenesetre egy biztos: váltóruháról feltétlen gondoskodni kell!

forrás: www.nagyutazas.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Spanyolország