Tel.: 06 30 343 4343 Mail: info@nagyutazas.hu Nyitva: H-P 9:00-17:00

Crema Catalana - jellegzetes katalán finomság
2008. július 31.

Crema Catalana - jellegzetes katalán finomság

Hozzávalók:
6 tojás
3/4l tej
200 gr cukor
2 kanálnyi kukoricaliszt
fél citrom lereszelve


Elkészítés:
Elõszöris feltörjük a tojásokat, a fehérjéket egybõl a turmixgépbe tesszük a reszelt citrommal és egy csipetnyi sóval együtt, és ezt a keveréket verjük fel a géppel. Az elkészült masszánkat egy lábasba tesszük.

Lassú tűzre téve elkezdjük melegíteni a masszát, hozzáadjuk a tejet, a cukrot (egy 3 kanálnyit teszünk csak félre díszítésre) és persze nem feledkezünk meg a folytonos keverésrõl sem. Amikor már jól elkevertük, hozzáadjuk a kukoricalisztet, és tovább kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Amikor már sima a masszánk, kis tányérkákba tesszük, mint a pudingot szoktuk, és ha egy kicsit kihűlt, betesszük a hűtõbe. Tálaláskor szórjuk meg egy kis porcukorral!

Katalóniában a tetejére szórt porcukrot egy speciális eszközzel szokták karamellizálni. Ez egy fogóval ellátott köralakú vaslap tulajdonképpen, amit tűzbe tartanak míg be nem pirosodik és rányomják a porcukorra…

Jó étvágyat!

forrás: www.spanyolportal.hu

Kapcsolódó linkek
Ide utaznék!
Barcelona
Spanyolország