Crema Catalana - jellegzetes katalán finomság
2008. július 31.
Képgaléria - Crema catalana
Crema Catalana - jellegzetes katalán finomság
Hozzávalók:
6 tojás
3/4l tej
200 gr cukor
2 kanálnyi kukoricaliszt
fél citrom lereszelve
só
Elkészítés:
Elõszöris feltörjük a tojásokat, a fehérjéket egybõl a turmixgépbe tesszük a reszelt citrommal és egy csipetnyi sóval együtt, és ezt a keveréket verjük fel a géppel. Az elkészült masszánkat egy lábasba tesszük.
Lassú tűzre téve elkezdjük melegíteni a masszát, hozzáadjuk a tejet, a cukrot (egy 3 kanálnyit teszünk csak félre díszítésre) és persze nem feledkezünk meg a folytonos keverésrõl sem. Amikor már jól elkevertük, hozzáadjuk a kukoricalisztet, és tovább kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Amikor már sima a masszánk, kis tányérkákba tesszük, mint a pudingot szoktuk, és ha egy kicsit kihűlt, betesszük a hűtõbe. Tálaláskor szórjuk meg egy kis porcukorral!
Katalóniában a tetejére szórt porcukrot egy speciális eszközzel szokták karamellizálni. Ez egy fogóval ellátott köralakú vaslap tulajdonképpen, amit tűzbe tartanak míg be nem pirosodik és rányomják a porcukorra…
Jó étvágyat!
forrás: www.spanyolportal.hu
Hozzávalók:
6 tojás
3/4l tej
200 gr cukor
2 kanálnyi kukoricaliszt
fél citrom lereszelve
só
Elkészítés:
Elõszöris feltörjük a tojásokat, a fehérjéket egybõl a turmixgépbe tesszük a reszelt citrommal és egy csipetnyi sóval együtt, és ezt a keveréket verjük fel a géppel. Az elkészült masszánkat egy lábasba tesszük.
Lassú tűzre téve elkezdjük melegíteni a masszát, hozzáadjuk a tejet, a cukrot (egy 3 kanálnyit teszünk csak félre díszítésre) és persze nem feledkezünk meg a folytonos keverésrõl sem. Amikor már jól elkevertük, hozzáadjuk a kukoricalisztet, és tovább kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Amikor már sima a masszánk, kis tányérkákba tesszük, mint a pudingot szoktuk, és ha egy kicsit kihűlt, betesszük a hűtõbe. Tálaláskor szórjuk meg egy kis porcukorral!
Katalóniában a tetejére szórt porcukrot egy speciális eszközzel szokták karamellizálni. Ez egy fogóval ellátott köralakú vaslap tulajdonképpen, amit tűzbe tartanak míg be nem pirosodik és rányomják a porcukorra…
Jó étvágyat!
forrás: www.spanyolportal.hu
Kapcsolódó linkek
Ide utaznék! Barcelona |
Spanyolország |
kapcsolódó ország
Spanyolország
- Valutaváltó
- Üzemanyagárak
- Iránytű
-
EURÓPA ÁZSIA AFRIKA ÉSZAK-AMERIKA DÉL-AMERIKA AUSZTRÁLIA ÉS ÓCEÁNIA ANTARKTISZ
- Hasznos információk
- Útiokmányok Pénzügyek Utazás előtt... Biztosítás Kommunikáció Utazás gépkocsival Utazás repülővel Utazás vonattal
- Utazók sarka
- Útitárs kereső Fórum Repülőjegy börze Útifotó 2000
magazin
NagyUtazás.hu
Több, mint 50 megbízható utazásszervező kínálata egy helyen.